7 ting å gjøre på 7 timer i Horsens

Her kan du oppleve en annerledes ferie i dejlige Danmark

Gode øyeblikk i Horsens.                                                            Foto: Elise Waardal Nilsen

(Elise Waardal Nilsen):  Jeg er student i Horsens, ved VIA University College og deltidsansatt hos Trendhim, har jeg ikke mye fritid og prøver å utnytte den til det fulle på dager jeg har tid til overs. Derfor har jeg laget en liste med 7 ting å gjøre dersom man bare har 7 timer til rådighet – perfekt dersom du drar en dagstur til Horsens som en del av Danmarksferien.
Horsens er en by på Østjylland i Danmark med 55 884 innbyggere, og ligger ved enden av Horsens fjord på den jyske østkysten.
Horsens er hovedby i Horsens kommune i Region Midtjylland, og ligger mellom Vejle og Aarhus. 

Sykkelutleie

Horsens Ny Teater kan man leie sykler helt gratis. Dersom man bare har 7 timer er det viktig å komme seg fra sted til sted på en effektiv måte –da er det midt i blinken med en sykkel. Siden det er så flatt i Horsens – som ellers i Danmark, er det raskere å sykle enn å ta bussen. I tillegg får man se mer av naturen Horsens har å by på.

Hjertestiene

På sykkel kan man utforske en av de tre flotteste naturstiene, en av de såkalte hjertestiene. Her får man se glimt av dyrelivet i Horsens. Man har muligheten til å se fugler i sitt naturlige miljø siden en av stiene tar deg forbi et fuglereservat hvor fuglene kan leve fritt i trygge omgivelser. Er man heldig kan man få et glimt av en fugl man aldri har sett før.

Du kan sette dine fotavtrykk i Danmark.                        Foto: Søren Lauritsen/Visit Denmark

Du kan sette dine fotavtrykk i Danmark.                        Foto: Søren Lauritsen/Visit Denmark

Den fineste sandstranden

Neste stopp er stranden. Når man er i Horsens, er det et “must” å besøke Husodde Strand. Stranden er en del av Husodde Campings fasiliteter og er derfor alltid godt vedlikeholdt – hele året. Det er den beste badestranden i Horsens og er like perfekt til voksne som til barn. Her kan man grille seg en liten lunsj og ta en dukkert før det bærer avsted til neste aktivitet.

Shopping i gågaten

Gågaten i Horsens er ca. 440 meter lang og byr på gode shoppingmuligheter i tillegg til livlig stemning i gatene. Man kan kjøpe både iskrem og churros og kose seg med mens man går å kikker. I gågaten er det ikke tillat å sykle, men man kan leie sykkelen eller låse den fast i en av de mange sykkelstativene som finnes.

“Fængslet”

I “Fængslet” i Horsens kan man få en guidet tur. En spennende måte å få ta del i dansk kultur og samtidig føle på hvordan fangene hadde det i Horsens for mange år siden. Fengselet er fullt av overraskelser og mange kule effekter – noe som gjøre det like gøy for de store som de små.

Danmark har mange gode kjøkken. Ta deg tid til å teste noen av dem. Foto: Robin Skjoldberg/Visit Denmark

Restaurantgatene

På dette tidspunktet kan det være at man begynner å bli litt sulten igjen. Da kan et besøk på en av byens mange restauranter være en god ide. Uansett hvilket kjøkken du kan tenke deg mat fra, vil det være en mulighet fordi det er så mange forskjellige restauranter som tilbyr forskjellig mat. Siden Horsens ikke er en storby er prisene på restaurantene rimeligere enn ellers – noe som er bra for lommeboken.

Avslutte dagen på dansk vis

Etter en så travel dag – hva er vel ikke bedre enn å avslutte dagen på dansk vis – med en øl i hånden. Hvis været tillater det er det fantastisk å sitte på en uterestaurant å se solen gå ned.

Vil du ha flere tips om Horsens? Du finner det her.
Forsidefoto: Niels Thye - Visit Denmark

Elise Waardal Nilsen er frilansjournalist og gjesteblogger for thetravelinspector.no