Her får du storbyferien til halv pris

Hvis du skal på storbyferie så skal du velge disse byene

Er du klar for årets storbyferie? Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Dersom du vil ha aller mest for pengene skal du sette kursen ut av Europa og langt østover.

De tre byene Kuala Lumpur i Malaysia, Ho Chi Minh-byen i Vietnam og Manila på Filippinene er de tre storbyene som kommer billigst ut i Forex banks storbyindex for våren 2017. Kuala Lumpur har en indeks på 28 sammenlignet med Oslos 100.

Og hovedstaden i Malaysia er noe billigere enn Ho Chi Minh-byen (tidligere Saigon) og Manila selv om alle tre havner på 28 poeng.

Bruk søkemotorer som Google FlightsPanflights eller Kayak for å finne gode reiseruter og de laveste flybillettprisene. Men, mitt tips er som alltid: Bestill selve flybilletten direkte fra flyselskap eller via et ordinærrt reisebyrå, og ikke via søkemotorene.

Europatoppen

I Europa topper Sofia i Bulgaria (31) lista. Og kommer best ut foran St. Petersburg i Russland (32) og Beograd i Serbia (33) listen over de billigste storbyene.
Til alle disse byene er det nå mulig å skaffe seg billige flybilletter og rimelige hotell. Her får du ferien til halve prisen i forhold til å legge den til Oslo. Det samme gjelder dersom du drar til Riga eller Sarajevo.

Følg med på flyselskapenes nettsider og sørg for at du får nyhetsbrev når de har salg på flybilletter.

– Våren er en perfekt anledning for en storbyweekend, og selv om den norske kronen fortsatt er svak, finnes det mange prisgunstige storbyer å besøke både i nær avstand og i andre deler av verden, sier Rune Viermyr, nasjonssjef i Forex Bank.