Tyrkiaferie neste sommer? Da bør du vite dette

Og slik skal SAS unngå en ny marerittsommer

Eirik Wæraas, sjef for ruteplanlegging i SAS presenter nyhetene for sommeren 2018.
Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Etter flere år i reiselivsmotbakke er Tyrkia for alvor på vei tilbake på det norske reisekartet. Både charterselskapene og de rene flyselskapene er skrur opp hyppigheten på flyavganger til og fra Gazipaza, 30 minutter fra Alanaya i Tyrkia til sommeren. Etter et par år med høye priser og nærmest uten konkurranse blir det igjen muligheter for de reisende fra Norge å finne rimelige reiser til Tyrkia.

Det smarte er å være tidlig ute med flybestillinger samtidig som man handler hotellrom eller leiligheter på reisemålet. Erfaringsmessig kommer de billigste og dyreste til å selges først.

Dette får du sommeren 2018

13. juli starter SAS med to ukentlige avganger til Antalya.
2. juli starter selskapet med ukentlig avganger fra Bergen til Alanya.
4. juli starter selskapet med ukentlige avganger fra Stavanger til Alanya.
I tillegg øker SAS med flere avganger fra Oslo til Alanya. Denne ruten var tilbake på programmet i fjor.

- Vi komme til å fly til 300 ulike destinasjoner neste år. Dette er ny rekord for SAS, sier Eirik Wæraas, sjef for ruteplanlegging i SAS.
- Tyrkia er en del av den største satsingen. I tillegg kommer vi med direktefly fra Bergen til Nice i Frankrike fra 30. juni og fra Oslo til Faro i Portugal fra 28. juni, forteller Wæraas, som lover at passasjerene skal få slippe en ny marerittsommer som den selskapet har lagt bak seg i 2018.

Sommertrøbbel

- Vi legger oss flate etter det som skjedde i sommer. Slik skal det ikke være. Vi skal gjøre mange grep for å unngå en ny krisesommer. Vi gjøre flere risikoreduserende grep. Blant annet ved å legge inn større buffere i det vi skal levere. Dersom vi sammenligner oss med en fabrikk så kan vi si det sånn at vi ikke kan ha fullt trykk i fabrikken døgnet rundt, sier Wæraas til Thetravelinspector.no

- Vi øker også bemanningen for å hindre problemer samtidig som vi stiller høyere krav til våre samarbeidspartnere. Sommeren 2019 skal bli mye bedre enn sommeren 2018, lover Eirik Wæraas.