Dette er de tre tipsene i «Brønsj»

Dette er de tre tipsene i «Brønsj»

Prøv dem gjerne om du vil

Stille i studio, det er klart for sending.                          

(ODD ROAR LANGE): I dagens direktesendte NRK-program «Brønsj» delte jeg noen reisetips med P1-lytterne. Men mange av dem var på farten, i bil, båt eller på hytta da de hørte sendingen, og jeg har i ettertid fått noen spørsmål om jeg kan gjenta tipsene jeg kom med? Og det er klart at jeg kan. Mot slutten av innslaget kom jeg med tre reiseforslag for dem som ikke har planlagt årets ferie. For romantikeren, for familiene og for oppdageren.
Derfor serveres de igjen her. Prøv dem selv, og se at de er verd å reise for.

For barnefamiliene

- Legg reisen til Montenegro Nabolandet til blant annet Kroatia har lenge ligget i skyggen av sin nabo, uten at det er noen god grunn til det. Nå kan du ta fly fra Norge til hovedstaden Podgorica og deretter ta bussen halvannen time til Kotor. Kystbyen Kotor, med 13500 innbyggere, er en perfekt ferieby for nordmenn. Den er som en sydenby som er flyttet til Fjord-Norge. Høye flotte fjell ved en fin fjord, med en strøken sandsrand og en «gamleby» med fine muligheter for spennende shopping. Montenegro har fått sving på turismen uten å havne i masseturismens klør. 

Reis til Kotor i Montenegro.                                                       Foto: Odd Roar Lange

For romantiske opplevelser

Dra til mitt foreløpig siste reisemål: Den danske rivieraen, 30 minutters togtur nord for København. Eksotisk, deilig, varmt og fint. Her er menneskene akkurat slik du ønsker det på reisen: Blide, imøtekommen og åpen. Dra på besøk til noen av badehotellene. Ta gjerne spa på Marienlyst strandhotell eller hos Ilse Jakobsen kurbad. Eller bo på det herlige familiedrevne badehotellet Hotel Bretagne som er pusset opp for mer enn 70 millioner kroner. Hotellet ligger i Hornbæk. 

For eventyrerne

Velkommen til Basecamp Explorer Kenya.
Foto: Odd Roar Lange

Har du lyst til å dra et sted naboen garantert ikke har vært? Dra til den norskeide øko-lodgen Basecamp Explorer i Masai Mara i Kenya. Der de har bygget opp lodgen til en av afrikas fineste, samtidig som den er autentisk og personlig. I nærområdet driver de skole for jenter, selger håndarbeide fra kvinner i nabolandsbyen .- og gir det en service du aldri kommer til å glemme. Stå opp tidlig om morgenen, vær klar når sola står opp over savannen. Dyrene feirer at de har overlevd natten. Det er ubetalelig. Ta også med deg muligheten til en tur til Nairobi og Karen  Blixens farm.

Bonustipset

Husk det aller viktigste tipset: Bruk mer tid på å velge riktig reisefølge fremfor riktig reisemål. Med rett reisefølge kommer et hvert reisemål til å bli en god opplevelse. Lykke til og god reise.

Dersom du vil høre programmet så kan du det gjøre det her. Reiseinnslaget begynner ca 35 minutter ut i sendingen

Invitasjon: Sverige inviterer til årets sommerfest - i Norge

Invitasjon: Sverige inviterer til årets sommerfest - i Norge

Derfor bør dere dra på jentetur til den herlige danske rivieraen

Derfor bør dere dra på jentetur til den herlige danske rivieraen