7 ting du ikke skal gjøre på venninneturen

Dette kan være redningen for den neste venninneturen

Er du godt forberedt til den neste turen? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Det er små detaljer som skiller en svært vellykket fra en mindre vellykket reise. Og det handler ofte om detaljer. Derfor er det greit å ha en god plan klar før turen starter. For vennineturen skal jo være en hyggelig opplevelse, ikke sant?

Glemme gode sko

Du kommer til å gå mye mer og mye lengre enn du trodde på da turen ble planlagt. For det første trenger du ikke et lass av sko når du er på reise. Og du trenger i alle fall ikke dårlige gå-sko. Gode joggesko er skikkelig undervurdert på venninetur.

Unngå dagligvarebutikken

Mange ønsker å kjøpe med suvenirer hjem. Og hvorfor ikke gå for noe du kan spise eller drikke? Finn en god dagligvarebutikk og kjøp billig og godt der. Mye bedre enn på de alt for dyre butikkene i turistgata. Eller handle i en bruktbutikk eller antikbutikk (husk å sjekke regler for hva du kan ta med hjem).

Droppe stor koffert + bag

Når du pakker skal du finne frem alt du trenger - og deretter fjerne 40 prosent. Du kommer til å handle på jenteturen. Og du trenger plass til det du handler i bagasjen. Ikke havne i knipa med overlast - som er alt for kostbart. Ta gjerne med en bag som kan brukes som ryggsekk. Denne putter du kofferten på utreise, og så har du en ekstra kolli til hjemreisen.
PS: Dersom du må betale for ekstra bagasje så er dette billigere å gjøre før du kommer til flyplassen.

Bestille feil

Dersom du kjøper hotellovernatting og flyreiser via søkemotorer kan du skape store problemer for deg selv. Dersom du bestiller via slike søkesider vil det være med dette selskapet du har et kundeforhold. Det betyr at dersom bestillingen ikke er registrert eller noe må endres så kan du være ille ute. Dessuten gir hotellene de dårligste rommene til dem som betaler minst - altså slike kunder. Derfor: Kjøp alltid direkte fra hotellet eller flyselskapet. 

Dropper lokal mat

Må du egentlig spise bare den samme maten som du spiser hjemme? Neppe. Bruk litt tid til å sjekke hva som finnes av lokal mat. Prøv noe du aldri har prøvd før. Når du planlegger en god jentetur så bør dere ha en god plan for første og siste del av turen. Resten kan dere bruke på måfå. Det er faktisk ganske morsomt å gå seg litt vill (du har google maps i bakhånd uansett).

Tar med for mye i sikkerhetskontrollen

Dette er maksgrensa du må huske. Det er dumt å kaste dyre solkremer og kostbar kosmetikk på grunn av den lille forglemmelsen. Dette er nøkkeltallene
°Væske i beholdere som rommer inntil 100 ml. (beholdere som rommer mer enn 100 ml kastes uavhengig av hvor mye væske de inneholder)
°Alle beholderne må få plass i én gjennomsiktig en-liters pose
°Kun en 1-liters pose er tillatt per reisende
°Det er egne regler for taxfreeposer i forseglet pose

Kjøper for mye i tax free-butikken

Trodde du at alt er så billig i tax freebutikken? Da er det lett å bli lurt. Undersøkelser viser at åtte av ti gjenstander er like billig eller billigere i ordinære butikker eller i netthandel. Sjekk prisen før du handler. Og du finner prisen ved å undersøke taxfree-butikkens nettside før du reiser. Husk å laste ned flyplassens app, så får du spesialtilbudene som kanskje er bare den aktuelle reisedagen.

Flere jenteturer dere bør se nærmere på

Dette har jeg skrevet om venninneturer til Bornholm
Dette har jeg skrevet om venninneturer til Vilnius
Dette har jeg skrevet om venninneturer til Amsterdam 
Dette har jeg skrevet om venninneturer til Nice
Dette har jeg skrevet om venninneturer til København
Dette har jeg skrevet om venninneturer til Vietnam
Dette har jeg skrevet om venninneturer til Skagen

Les mer: Den beste dagen for billige flybilletter er kanskje ikke den du tror
Les mer: Slik får jeg alltid det billigste hotellrommet

Reisetips for jenter: Slik reiser du tryggere på tur

Med enkle grep kan du gjøre reisen din mye bedre, hyggeligere og fremfor alt tryggere.