Her er fineste campingplassene i Bohuslän

Camping slår alle rekorder

Prøv en av de fine røde hyttene hos Anfasteröd Gårdsvik i sommer.

Prøv en av de fine røde hyttene hos Anfasteröd Gårdsvik i sommer.

(ODD ROAR LANGE): Hvor skal du feriere i sommer. Kanskje du skal dra til den svenske vestkysten? Den varme sommeren i fjor bidro til at campingplassene i Bohuslän slo tidenenes rekord i antall overnattinger fra norske gjester. Her er noen av de fineste campingplassene i feriefavoritten Bohuslän, en kort kjøretur fra grenseovergangen Svinesund

Campinggleder

Bohuslän er ferieperlen nordmenn foretrekker på sommerstid, og mange velger å overnatte på noen av de flotte campingplassene langs kysten. Av 3,5 millioner overnattinger i Sverige fra Norge i 2018, er 2 millioner av disse camping, og hele 604.467 på campingplasser i Bohuslän. Sammenlignet med 2017 har det skjedd en økning på 12,4 % norske besøkende på Bohusläns campingplasser, noe som tilsvarer 66.000 flere norske gjestenetter. Totalt står nordmenn for 52 % av all camping i Sverige fra utlandet.

Badeperler

– Campingplassene i Bohuslän har vakker beliggenhet og langs hele kysten ligger de som perler på en snor. I større grad ønsker også norske gjester det lille ekstra, noe som campingplassene i Bohuslän kan levere. Her finner du alt fra luksuriøse campinghytter, flotte villaer og glampingtelt til høy kvalitet på både service og fasiliteter for bobil og campingvogn, sier Thomas Johansson, landssjef for Visit Sweden i Norge.
– Vi ser også en tydelig trend at når temperaturene stiger og antallet soldager øker, så øker også antallet norske gjester på våre svenske campinger, særlig i Bohuslän. Denne kyststripen lokker med sin vakre skjærgård, bad fra solvarme svaberg og ferske skalldyr, som passer den ferierende nordmann veldig godt, sier Thomas Johansson.

Campingplasser i Bohuslän med det lille ekstra:

Daftö Resort

Daftö.jpg

Åpent hele året.
Familievennlig camping-resort med egen fornøyelsespark. Campingen ligger rett sør for Strömstad og her er hver dag et eventyr! Eventyr-bad, bryggebadstue, badestamp, spabehandlinger, eventyrgolf og sjøbad er noen av det som holder hele familien sysselsatt i løpet av et opphold på Daftö. Hele campingen har et gjennomgående pirattema og de spennende attraksjonene får det til å kile i magen og trekke på smilebåndene. Men pass på når piratteateret drar i gang, da gjelder det å se opp for bomber og granater.

Lagunen Camping og Stugor

Lagunen camping.jpg

Åpent hele året.
På Lagunen camping i Strömstad er du i umiddelbar nærhet til havet. Her kan du kjenne lukten av havet og nygrillet fisk, samtidig som du nyter roen og sjøutsikten. Velg mellom moderne og koselige hytter, vandrerhjem eller klassiske campingplasser for husvogn, campingbil og telt. Aktivitetstilbudet er bredt med blant annet eventyrgolf, sykkelpark og sykkelutleie. Er du vannglad finnes det også SUP (stand up padling), padlebåter og kajakker tilgjengelig for utleie.
Prøv deg også på en fisketur med lokale yrkesfiskere, er du heldig biter det kanskje noe stort på kroken.

Anfasteröd Gårdsvik

Anfasteröd.jpg

Åpent fra 1. april
Anfasteröd er det perfekte eksemplet på at camping ikke bare handler om bobiler og campingvogner. Komfortable hytter i forskjellige varianter leies ut. Her kan du velge alt fra nyrenoverte badehytter i nærhet til vannet til røde 1800-talls hus med hvite karmer. Prøv også en unik teltopplevelse i safariteltet med bad, kjøkken, varme og myke senger ute i skogen. Ta med reisefølget på en tur i skogen, klatring på fjellet, sykkelrunder eller en SUP-tur på havet.

Hav & Logi

Hav og logi.jpg

Åpent hele året
Blant vakre granittklipper, på øya Tjörn, ligger Hav & Logi camping. Velg mellom overnatting på tradisjonelle campingplasser, vandrerhjem eller i arkitekttegnede familiehus med god standard. Bruk dagene på å gjenoppdage ditt barnesinn på lekeplassen, gå turer ved havet, koble av i badstuen eller i relax-avdelingen. Når mørket faller på kan hele familien samles rundt en av grillplassene.

Ramsvik Stugor & Camping

Ramsvik stugor.png

Åpent fra 26. april
Det som gjør Ramsvik til et lite eldorado for både barn og voksne er først og fremst nærheten til havet og de Bohuslänske granittklippene.
Campingplassen finner du en mil nord for Smögen, lengst ute ved havet. Hyttebyen myldrer av aktiviteter og liv, og like utenfor campingplassen finnes storslagen natur. På Ramsvik kan du fiske krabber rett fra brygga, leke og spille volleyball. Eller hva med å gi deg ut på havet i båt, kajakk eller vannsykkel?

 Her er flere fine campingplasser i Västsverige:

Les mer om camping i Västsverige her.

Skjermbilde 2019-05-14 12.32.54.png