Sommerens 7 beste turer er kanskje ikke der du tror

Bli med på disse fine turene - eller finn din egen

Padletur eller fjelltur? Valget er ditt. Foto: Marius Dalseg Sætre/Turistforeningen

Padletur eller fjelltur? Valget er ditt. Foto: Marius Dalseg Sætre/Turistforeningen

(ODD ROAR LANGE): Dra til fjells eller sjøs i sommer. Her er noen fine turer for alt fra nybegynnere til eksperter.

Nybegynnere

Den Norske Turistforening arrangerer nybegynnertur til Hardangervidda 30. august til 1. september. De kan love deg mektige inntrykk fra du tar deg opp de bratte fjellsidene fra Øvre Eidfjord til Hjølmoberget og Vivelid, og hele veien ned igjen fra Stavali til Kinsarvik. Turen byr på alt fra gammelt kulturlandskap til flate vidder, stupbratte fjell og utallige fjellvann, elver og store fossefall.
Bli med på årets festligste sommertur i lettgått terreng, lover DNT.
Les mer om turen her.

Turer med hund

Dersom du har hund så er det kanskje kjekt å kunne dra på tur med andre hundeeierene. Dra på tur med hund til Storkjeringtjønna i Meråker sammen med Skarven Turlag fra 1. til 2. september. Dette er en telt-tur i utrolig fine omgivelser.
Les mer om turen her.

Topptur

Bli med til den ukjente Preikestolen. Denne turen går til Ekkertinden i Sunndalen ved inngangsporten til vakre Trollheimen. Turen går fra 27.-28. september. Ekkertinden ligger 1189 meter over havet, og toppen ligner litt på platået som ligner på Preikestolen.
Overnattingen skjer på vakre Vollasetra.
Les mer om turen her.

Nærtur

Norge er full av muligheter til fine turer i nærmiljøet. Og Turistforeningen arrangerer flere fellesturer i slike omgivelser. En av dem er turen som Gautefall Turlag arrangerer den 18. august til majestetiske Himmelriket. Turen er lettgått og passer for de aller fleste.
Les mer om turen her.

Aktiv i 100

Visste du at Turistforeningen har en rekke turer sammen med Røde Kors? Hver tirsdag arrangeres det tur på Fløyen i Bergen. Turene går på de ulike stiene i området og varer ca 2 timer. Oppmøte ved Fløibanens nedre stasjon før banens avgang kl 11.00.
Les mer om turen her.

Langtur på Besseggen

Bli med Turistforeningen på tur til Besseggen. Foto: Marius Dalseg Sætre/Turistforeningen

Bli med Turistforeningen på tur til Besseggen. Foto: Marius Dalseg Sætre/Turistforeningen

Har du lyst på turer over Besseggen og Bukkelægret sammen med andre? Da er dette turen som passer for deg. Det er en åttedagers-tur, og krever at du er i god form. Den går fra 1. til 8. august. Og regnes altså som en krevende tur.
Les mer om turen her.

Padletur til Lyngør fyr

Turistforeningen har mange fine turer langs kysten. Bli med på en flott padletur til den vakre skjærgården på Sørlandet. Turen går til Lyngør fyr via Furøya.
Turen arrangeres sammen med Arendal Kajakklubb og den gjennomføres 16.-18. august.
Les mer om turen her.