Dette er det smarteste jeg har gjort

Har ikke angret ett sekund

Det er klart for vannfylling før avreise fra London Heathrow til Oslo lufthavn.  Foto: Odd Roar Lange

Det er klart for vannfylling før avreise fra London Heathrow til Oslo lufthavn. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Reisemagasiner og -programmer er full av «smarte» ting man bør kjøpe for å ta med seg på tur. Noen av dem er virkelig smarte, mens andre er smart å holde seg unna. Etter å ha testet både smarte og ikke fullt så smarte ting gjennom en årrekke så er jeg blitt ganske kresen. Men til gjengjeld: jeg blir ekstra glad når jeg finner noe som virkelig er bra.

Drikkeflaske på tur

Det er mer enn velkjent at engangsplastflasker ikke er bra for miljøet. De er vel og bra når de kan resirkuleres og når det faktisk gjøres. Men millioner av flasker kommer på avveie - og blir et miljøproblem. Derfor er det lenge siden jeg gikk til anskaffe av en flaske til flergangsbruk, som jeg fyller med vann på blant annet flyplasser før jeg går om bord i flyet.
Men, så er det dette med lunken vann. Ikke all verden, så jeg har lett litt etter en flaske som kan holde drikken kald.
Og: jeg fant den. For min del på den lokale interiørbutikken O.E. Strande i Molde (har nettbutikk Designforevig).

Derfor ble det denne

Her kjøpte jeg en S´Well-flaske som har tredoble vegger og som lover å holder drikken kald i opptil 24 timer eller varm i opptil 12. Min erfaring er at den holder drikken kald i alle fall i 10-12 timer. Og noe som er viktig, det blir ikke kondens på yttersiden av flasken. Det er bra siden den ligger i samme reisebag som kamera, mac og mobil.
Jeg valgte å kjøpe en modell på 260 ml til kr 299, men den finnes også i 500 ml-versjon til kr 399.
Flasken finnes i en rekke ulike farger. Og har stor åpning som gjør at den er lett å holde ren.

Engangsflaske eller flergangsflaske? For meg er valget enkelt, og landet på en S´Well som har overbevist på en rekke reiser. Foto: Odd Roar Lange

Engangsflaske eller flergangsflaske? For meg er valget enkelt, og landet på en S´Well som har overbevist på en rekke reiser. Foto: Odd Roar Lange

Det er alltid smart å ha med en egen flaske med vann på alle reiser. Du vet aldri når du får bruk for den. Og på flyreiser er det lett å bli dehydrert dersom man ikke etterfyller kroppen med mer vann underveis.
Og for mitt vedkommende så er S`well-flasken blitt et kjært reisefølge. Et av de smarteste kjøpene jeg har gjort i høst, og den er i alle fall raskt inntjent når jeg ikke trenger å kjøpe overpriset flaskevann på flyplasser heretter.