La meg vise deg en fantastisk opplevelse - i skogen i Wales

Dette er feriedrømmen du aldri kommer til å glemme

En god natts søvn under dyna i Fforest Farm i Wales. Alle foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Det er travelt på Paddington Stadion i London - som vanlig. Passasjerer som kommer eller drar med tog fra den mest trafikkerte jernbanestasjonen i England haster av gårde.
Jeg er en av dem. Men for meg skal det snart bli rolig. Veldig rolig. For jeg skal vestover. På en 5,5 timer lang togtur via Swindon, Cardiff, Swansea og til Fishguard & Goodwich (til drøye 700 kroner).
Og deretter en 40 minutter lang busstur til den lille byen Cardigan og videre til landsbyen Cilgerran.

Gøy på landet

Det var her ekteparet Sian Tucker og James Lynch kjøpte et bortgjemt landområde og en gammel gård i 2005.
Og paret har, ved hjelp av sine fire sønner og en rekke andre gode hjelpere bygget opp et helt spesielt sted i Vest-Wales.
Fforest Farm - med det det spesielle nettstedet Coldatnight.co.uk har klart å skape et sted som kombinerer friluftsliv med luksus.
Klikk på bildene for å se de i større format

Glamping

Fforest Farm er virkelig noe helt spesielt. Under de store løvtrærne finner du både store tipier, som er godt egnet til selskapeligheter og samling med venner eller andre gjester hvis været skulle vise seg fra den ugjestmilde siden. Mellom overnattingsstedene på farmen går små grusveger, noen stier, steingjerder og en stor hage med egne urter og grønnsaker. Du kan selvsagt bruke den særegne badstuen eller det japanskinspirerte badehuset.
Eller du kan spise hjemmelaget og økologisk, meget kortreist mat inne i «restauranten. (Du får gjerne være med å høste inn hagevekster, eller å så noen nye).
Farmen har selvsagt egen bar, et lite hus der stearinlys og markblomster skaper en unik stemning - og det er mulig å leie hovedhuset på gården med 14 sengeplasser.
Eller: Du kan bo i hytter, fantastiske leiligheter, eller telt. Eller gjør som meg: velg en av de igloformede glamping-domene.
Med deilige senger, vedfyring (hvis det blir kaldt om natten) og en herlig utendørs terrasse. Det er en fabelaktig følelse å legge seg i sengen med de spesielle teppene og se på stjernehimmelen fra selve dobbeltsenga. Og å våkne når rådyrene beiter ute på blomsterengene. Vi snakker om glamorøs camping - såkalt glamping.
Og et reisemål med stillhet, utsikt over de slake åsene, elva og hvor bare fuglekvitter bryter stillheten.

Dersom du går med gifteplaner så må du ta en kikk på denne nettsiden om bryllup på Fforest farm. Det er praktisk talt umulig å ikke havne i det romantiske hjørnet.

Aktive opplevelser

Hva kan du gjøre på Fforest Farm? Det beste er bare å være til stede, legge vekk mobiltelefonen, nyte omgivelsene, bli kjent med vertskapet, ta en lokal gin/tonic i den helt spesielle baren, gå en tur langs stiene eller bli med guiden på padletur med kano. Eller hva med en tredagers sykkeltur? Fforest farm tilbyr en fantastisk frokost. Og husk å få med noen av de fine naturopplevelsene i nærheten.

Ja, dette er et sted litt utenfor allfarvei. Men - det er ikke lange turen inn til Cardigan som er en gammel by med det vakre Norman Castle fra 1100-tallet. Og når du først er her: ta en tur til Pizzatipien ved Teifi-elva (ligger i sentrum av byen) for å spise deres herlige pizza.
Jeg kan i samme slengen foreslå å bli med på hval- og delfin safari med A bay to remember.

Klikk på bildene for å se de i større format

Reisen som snudde alt

-I 2015 reiste vi til New Zealand. Et flott land, flotte mennesker og vi var hjertelig velkommen. Men den turen fikk oss til å innse at den tingen vi lette etter var noe vi allerede hadde. Det var stedet guttene hadde tilbrakt hver sommer, i landsbyen der foreldrene til Sian bodde, et sted vi kjente veldig godt, i Vest-Wales, sier James.

-Det kiwiene lærte oss på den turen var hvordan vi kunne få mest mulig ut av det vi hadde, å verdsette det som er i vår egen hage og gi folk en stor velkomst når de kommer på besøk. Jeg visste at et stort skogsområde var til salgs hjemme, og bare en uke etter at vi kom tilbake fra New Zealand hadde vi en kjøpsavtale i boks. Vi kunne starte vår nye drøm, fortsetter James.

Uforglemmelige øyeblikk

-Det handlet om det ekte og det enkle. Drømmen var å kombinere den livsforbedrende følelsen av å bo utendørs med de enkleste tingene alt sammen pakket inn i luksus - i en magisk setting. Og ved hjelp av alle design- og kreative ferdigheter som Sian og jeg hadde lært gjennom årene har vi kunne bygge dette stedet. Det er det Fforest Farm handler om, avslutter James.
Og Sian og James har skapt et helt spesielt sted. Hvor gjester fra mange land finner ro, fred, glede og opplevelser sammen. Jeg kan absolutt anbefale noen dager her. Du glemmer det aldri. Jeg vil i alle fall huske Fforest farm, folkene og opplevelsene - og timene ved bålet, mens sola gikk ned i vest - og praten gikk livlig inn i natten. Før jeg gikk til sengs i globen og sovnet. Og våknet til kaffe på

PS: Returen til London gikk en litt annen vei. Jeg fikk skyss til den walisiske byen Aberystwyth og tok toget via Birmingham tilbake til London.
Prøv selv. Du kommer til å elske det.

Les mer om Fforest Farm her.
Her kan du lese litt mer om filosofien til Fforest Farm
Les om Fforest farm hos Visit Wales her.
Les mer fra Visit Britain her.

Klikk på bildene for å se de i større format