Her kan du oppleve «Kom deg ut»-dagen

De venter 45 000 til Norges største turdag

Ta med deg barna ut på tur. Det skaper både samhold og reiselyst. Foto: Odd Roar Lange

Søndag 2. februar 2020 inviterer Turistforeningen til «Kom deg ut»-dagen 170 steder over hele landet.   

– Kom deg ut-dagen er en lavterskel – og introduksjonsdag til friluftslivet. Om du er vant til å være i naturen eller ikke spiller ingen rolle; vi lager til enkle og morsomme aktiviteter for alle. Det koster ingenting å delta, du trenger bare å ta med deg varmt tøy og gode sko, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.    

Gratis transport flere steder 

 Det inviteres til aktiviteter etter vær og føre: ski, skøyting aking, natursti, bålkos og ansiktsmaling. Flere steder kan man også låne utstyr gratis. 

– Vi ønsker å gi alle en god opplevelse denne dagen, men vi inviterer spesielt de som ikke kommer seg ut så ofte som de ønsker, eller som trenger tips til hvordan de skal ta fatt på friluftslivet. Derfor legger vi arrangementene nær der folk bor, og flere steder hvor det er reisevei, settes det opp gratis transport, sier Klarp Solvang.   (se oversikten øverst i artikkelen)

Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT Foto: Marius Dalseg/Turistforeningen

Inngang til en utevinter 

DNTs medlemsforeninger stiller med frivillige som hjelper til med aktiviteter, turquiz, råd og tips. Kom deg ut-dagen er også en gyllen mulighet for å få vite mer om fremtidige turer og aktiviteter i nærområdet.  

– Det er ikke alle som vet at DNTs medlemsforeninger i tillegg til å arrangere turer på fjellet, har massevis av nærturer, kurs og arrangement i nærmiljøet. Vi håper at Kom deg ut-dagen kan inspirere til en aktiv vintersesong både hjemme og til fjells, sier DNTs generalsekretær.   

FAKTA  

Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres hver vinter og høst over hele landet. Tidenes første Kom deg ut – dag var i september 2006. Finn ditt lokale arrangement her: www.komdegut.no