Er dette årets viktigste filmopplevelse? Se den selv

David Attenborough er bestefaren alle drømmer om å ha

Skjermbilde 2020-10-24 kl. 10.20.51.png

(ODD ROAR LANGE): Høsten er filmtid. Og for mange dukker dette spørsmålet ofte opp:
«Hvilken film skal jeg se i kveld?».
Jeg har et godt tips til deg, til familien din, til vennene dine og til alle du kjenner.
Dersom dere er som mange, som undrer over hva som har skjedd med kloden vår de siste tiårene - og hva som kommer til å skje fremover.
Da skal du sette av 1 time og 23 minutter til David Attenborough: Et liv på vår planet på Netflix.
Det er rett og slett et fabelaktig «testamente» etter en fabelaktig karriere i et fabelaktig liv. David Attenboroughs eventyrlige liv.

Bestefaren alle vil ha

Det er svært mange som vet hvem David Attenborough er. Og for dem som sikkert noen som ikke vet det, her er litt nyttig informasjon;
David Attenborough er en britisk programleder som er kjent for sine naturprogrammer og -filmer og som programleder i BBC i mer enn 50 år.
Han er tidligere seniormanager i den britiske tv-selskapet BBC, og har tjenestegjort som både kontrollør i BBC2 og som programdirektør i BBC Television i 1960- og 70-årene. Han har laget filmer og bøker som gir oss målløse inntrykk av livet på kloden, både over og under vann. Samtidig har han formidlet det med entusiasme og trygghet, og kunnskap - uten å være belærende.
David Attenborough er bestefaren alle vil ha.
Alle bortsett fra klimafornekterne (som absolutt burde tatt en prat med Attenborough). Klimafornektere som etter å ha sett filmen fortsatt mener at menneskeskapt klimaforandring ikke finnes, må gjerne ringe meg for en samtale. Telefonnummeret er, som vanlig: 905 83485

Et liv - en fremtid

Et liv på vår Planet er David Attenborough (93) sin historiske reise gjennom mange tiår. Fra den tidlige starten på en kloke med mye villmark, til en klode som begynner å få skremmende lite uberørt natur tilbake.

Så er det kanskje noen som mener at film av avskoget regnskog, døde korallrev og fisketomme innsjøer er noe de har sett nok av. Til dem er det å si at denne filmen - i tillegg til de magiske scenene - er mye mer.
Det er nemlig en film om håp.

Skjermbilde 2020-10-24 kl. 16.10.55.png

Om hvordan vi, med relativt enkle hjelpemidler men med vilje og innsats, kan redde oss selv. Det er optimisme og muligheter i massevis. Dersom vi som er yngre enn Attenborough er villige til å lytte og til å handle. For filmen oppsummerer det på enkleste og mest kloke vis:
Vi kan ikke redde naturen, men naturen kan redde oss.
Filmen «Et liv på vår planet» er årets viktigste film. Se den, så fort du kan. Du finner den her.