Flyvertinner får den første koronavaksinen

Derfor er de første ute i vaksineprogrammet

Foto: Odd Roar Lange

Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Kabinansatte i flyselskapet Etihad Airlines skal være blant de første som har fått en kinesisk-utviklet vaksine mot Covid-19.
Flyselskapet fra Abu Dhabi har i følge det australske nettstedet 9News tilbudt kabinansatte vaksine som nå er i fase 3 av utviklingsprogrammet.
Vaksinen fikk godkjenning til bruk i nødstilfelle tidlig i september, seks uker etter at vaksinen ble tillatt i brukt på mennesker.

Myndighetene i De Forente Arabiske Emirater har i følge nyhetskanalen tillatt at vaksinen testes ut for personer som er særlig utsatt for smitte.

Uten sertifikat

Sinopharm-vaksinen ble utviklet i samarbeid med Abu Dhabi-selskapet Group 42. Den bruker et inaktivert virus for å generere en immunrespons mot Covid-19-virus og skal blitt gitt til rundt 31 000 i UAE, Egypt, Bahrain og Jordan som en del av Fase 3-studier.

Vaksinen må tas i to runder, men ingen av dem som deltar i vaksineprogrammet får noe sertifikat på at de er vaksinert mot Covid-19.
Årsaken er at halvparten av dem som deltar i programmet får såkalt placebo-preparat, altså injeksjoner uten virkestoffet i vaksinen.
Du kan lese mer om saken her.