Er du lei av hjemmekontoret - da kan dette være løsningen

Smart for deg som trenger litt inspirasjon

Er du på jakt etter inspirasjon på jobben? Dra til et annet hjemmekontor - på bortebane. Foto: Odd Roar Lange

Er du på jakt etter inspirasjon på jobben? Dra til et annet hjemmekontor - på bortebane. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Titusener av norske arbeidstakere må bruke hjemmekontor på grunn av koronasituasjonen. Andre velger det fordi de ønsker friheten med hjemmekontor fremfor å «dra på jobben» på tradisjonell måte. Nå går Visit Norway i front med å bidra til å gjøre det mulig å «ta med jobben på ferie». For en rekke steder i Norge er det mulig å kombinerer flotte natur - og kulturopplevelser med og effektive fine arbeidsdager.

Hjemmekontor når du er borte

«Workation og «remote work», som altså handler om å ha «bortekontor» eller «fjernkontor» i en periode, er en stor global trend.
Frem til 2019 var det mest frilansere, IT-spesialister og gründerspirer som utgjorde brorparten av de såkalte «digitale nomadene». De som reiste fra sted til sted med jobben under armen.
Nå har koronaepidemien vist både arbeidsgivere og arbeidstakere at en litt utradisjonell kontorplass være et godt alternativ for mange, skriver Visit Norway
Flere hoteller har allerede innført muligheten til at du får leie kontor på dags- eller timebasis til lav pris. Sjekk muligheten med hoteller i nærheten av deg. Scandic har disse tilbudene.

Kom deg ut

– Coworking og workation er en stor bevegelse ute i verden, men konseptet er fortsatt veldig ukjent her i Norge, sier Torill Bye Wilhelmsen til Visit Norway, og fortsetter:
– Mange er nok lei av både hjemmekontor og eget hyttekontor – og kanskje litt av familien også. Derfor kan en workation gi både faglig og mentalt påfyll, forteller Bye Wilhelmsen.
I en tøff periode kan det å få lov til å dra på en inspirerende workation også oppleves som en kjempestor bonus for arbeidstakere.
– I USA er dette mye mer vanlig. Mange bedrifter betaler også for en fast coworkingplass for sine ansatte, sier Bye Wilhelmsen i denne artikkelen i Visit Norway.
Dersom du vil vite mer, se artikkelen under her.