Nå blir det sommercruise til norske fjorder likevel

Disse havnene får cruisebesøk av nordmenn i sommer

«MS Seadream I» skal seile på Geirangerfjorden og andre norske fjorder i sommer. Illustrasjon: Seadream Yacht Club

«MS Seadream I» skal seile på Geirangerfjorden og andre norske fjorder i sommer. Illustrasjon: Seadream Yacht Club

(ODD ROAR LANGE): Vanligvis seiler de norskeide cruiseskipene på eksklusive sommercruise i Middelhavet. Men når er cruiseplanene forandret, og i år blir det Norge og eksklusive cruise langs norskekysten for «MS Seadream I».
Rederiet Seadream Yacht Club, som eies av Atle Brynestad, har satte opp cruise som skal seile mellom Oslo via danske Skagen i sør og til Tromsø i nord i perioden fra 20. juni til 21. september.
Seadream har de siste årene vunnet flere anerkjente priser innen cruise- og reisebransjen, og ble av cruiseguiden Berlitz omtalt som «Utterly Exclusive».

Seadreamskipene er noe helt annet enn de store cruisegigantene som vanligvis ferdes på norske sommerfjorder. Foto: Odd Roar Lange

Seadreamskipene er noe helt annet enn de store cruisegigantene som vanligvis ferdes på norske sommerfjorder. Foto: Odd Roar Lange

Aktiviteter i land

I tillegg til opplevelsene av å seile på norske fjorder skal gjestene tilbys aktiviteter i land i tillegg til mulighetene til å oppleve reisemålet for egen hånd.
-Vårt mannskap arrangerer daglige aktiviteter som inkluderte fotturer, sightseeing, terrengsykkelturer med mer. På hver destinasjon vil vi også tilby spennende utflukter som kan bestilles og kjøpes om bord, sier internasjonal salgsdirektør, Jannicke Daae Rognstad
De to skipene til Seadream-rederiet skulle etter planen ha seilt sine skip med internasjonale turister i Middelhavet, men har i stedet flyttet «Seadream I» til Norge for eksklusive cruise her.
-Responsen har vært overveldende, så det er vi veldig glad for, sier Daae Rognstad videre.

De store skipene uteblir fra norske havner i år. I stedet gjøres det nå plass for Seadream og flere andre  små og mellomstore. Foto: Odd Roar Lange

De store skipene uteblir fra norske havner i år. I stedet gjøres det nå plass for Seadream og flere andre små og mellomstore. Foto: Odd Roar Lange

 Yacht - ikke skip

-Hemmeligheten til Seadream I er at hun ikke opererer i cruise-bransjen, men innen yachting. SeaDream har plass til 112 passasjerer og fører et mannskap på 95. Alle lugarer har høy standard, med havutsikt og egen sittegruppe med TV og minibar, forsetter Jannicke Daae Rognstad, som fortsetter:
-Det gastronomiske nivået ombord er av høy klasse og måltidene serveres enten ute på dekk eller inn i restauranten. De som ønsker å tilbringe kvelden ute i frisk luft kan besøke baren på toppen av skipet, hvor man kan nyte det vakre norske kystlandskapet og frisk sjøluft.

Seilingsruta

Seadream starter seilingene i Norge 20. juni og setter kursen fra Bergen til Oslo 7 dager. Senere blir det 12-døgncruise mellom Oslo og Tromsø.
På Norgescruisene skal skipet innom Skagen i Danmark til, Rosendal i Hardanger, Flåm, Bergen, Olden i Nordfjord, Geiranger, Ålesund, Rørvik i Trøndelag, Lofoten med Røst, Reine og Henningsvær og Tromsø.
Prisen på cruisene varierer fra 19000 til 98000 per person. Les mer om cruisene her.