Danmark dropper omstridt reisekrav - bra for nordmenn

Fjerner ett krav - men du får bot om du drar til disse stedene

Dra gjerne til bruktsalget på Kongens Nytorv i København.   Foto: Odd Roar Lange

Dra gjerne til bruktsalget på Kongens Nytorv i København. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Først krevde danske myndigheter at du måtte bo minst seks netter utenfor København før du fikk besøke Danmark i sommer. Deretter åpnet de for at du kunne bo også i København, men fortsatt totalt minst seks overnattinger.

Forsvinner

Nå fjerner de seksdøgnskravet for alle reiser til Danmark. Det betyr at nordmenn kan dra på besøk til naboene i sør dersom de vil på dagstur eller bare for en overnatting eller to. Det er godt nytt for mange som reiser til Danmark for å hente hjem barn som har studert i Danmark - og det er godt nytt for alle andre som ikke har en hel uke til rådighet i Danmark.
Husk imidlertid at DFDS har lagt om seilingsruta slik at den går via Frederikshavn (Jylland). Dermed blir det for liten tid til det vanlige sjutimersoppholdet i København.

Man kan fortsatt kjøre gjennom Sverige på vei til Danmark, men det er ikke tillatt å stoppe for shopping eller overnatting i Sverige på vei til eller fra Danmark. Gjør du dette på returen så skal du i 10 dagers karantene ved hjemkomst til Norge.

Ikke dra hit

Skal du til København så har myndighetene følgende steder som du ikke bør besøke:
°Kongens Have
°Amager Strandpark
°Deler av Fælledparken
°Midterrabatten på Sønder Boulevard på Vesterbro
°Islands Brygge
°Dronning Louises Bro
°Kastrup Strandpark (Sneglen)
°Området langs Sandkaj og ved Göteborg Plads

Her kan du lese hele oversikten fra politiet over steder du bør unngå.
Danske politi skriver på sine nettsider at boten for å bryte det midlertidige forbudet mot å samles mer enn ti personer, og for å ikke etterkomme politiets påbud, er satt til 2.500 kroner. Dette tilsvarer per i dag cirka 3.600 norske kroner, skriver Dinside.no