Det har skjedd noe med nordmenn på norgesferie

Dette skal vi være veldig glade for

Skjermbilde 2020-07-05 kl. 20.17.20.png

(ODD ROAR LANGE): Det har skjedd noe med nordmenn denne sommeren. Og det er en forvandling til det positive. For nordmenn har endelig blitt stolte av ferielandet Norge.
Tidligere år har dette nærmest vært forbeholdt utenlandske gjester. Noen av dem har kommet tilbake år etter år, fordi de synes Norge er et fabelaktig ferieland. Dersom du hørte lovord, gledesutbrudd og så brede smil så var det fordi utenlandske gjester ønsket å si høyt hvor flott det er i Norge.

God plass - gode opplevelser

I år er det få utenlandske gjester i Norge. Men til gjengjeld mange nordmenn som er på reiser rundt om i eget land. Og jeg har, på mine turer de siste ukene, opplevd en merkbar forvandling i nordmenns begeistring. Mens vi tidligere nærmest unnskyldte oss for å reise i eget land i stedet for en tur til Syden, er det nå blitt en tydelig stolthet over hvor flott Norge er. Nordmenn, som ikke akkurat er internasjonalt kjent for å slå av en prat med ukjente sidemenn, har åpenbart fått et behov for å dele entusiasmen og gleden. Det er herlig å se og oppleve. Nå kommer ukjente bort til meg for å fortelle at de synes at akkurat dette reisemålet er flott, at de er glade for at de kan få reise i Norge i sommer, og at nå skal de hjem og fortelle naboer og kolleger hvor fint de har det.

Norske reisemål er mer populære enn noen gang. Det skal vi sette pris på. Foto: Odd Roar Lange

Norske reisemål er mer populære enn noen gang. Det skal vi sette pris på. Foto: Odd Roar Lange

Jeg har ikke møtt én eneste som har klaget på prisnivået, jeg har ikke truffet noen som klager på været, ingen har snakket om noen savn over charterferier. Det er stor glede og begeistring ute i kongeriket.
Og som en ekstra bonus: det er gledelig å se og høre hvordan lokalbefolkning, som også ferierer i eget nærmiljø, forteller om de gode opplevelsene som tilreisende bør få med seg. Norge har fått en lang rekke nye reiseambassadører. Det er fabelaktig å oppleve den store forandringen.

Nordmenn har trolig aldri reist mer i eget land i enn i år. Nå får vi enda flere norske reiseambassadører.  Foto: Odd Roar Lange

Nordmenn har trolig aldri reist mer i eget land i enn i år. Nå får vi enda flere norske reiseambassadører.
Foto: Odd Roar Lange

Å glede seg - sammen

Og som om ikke dette er nok å glede seg over: Det er kø av nordmenn på vei, som vil ha gode norske opplevelser. Det ene hotellet etter det andre melder om fulle hus. Og skyssbåter som skal bringe gjester til og fra øyrikene forteller om den ene ekstraturen etter den andre.
Det er med andre ord mange nordmenn som vil oppleve det beste av Norge i sommer, og som nå er på vei for å se hva flotte Norge har å by på. De kan glede seg. Og det kan dem som skal ta i mot dem, også.
For det kommer også somre etter denne. Og derfor skal vi være glade for alle de nye norske reiseambassadørene.