Nå må hurtigrutepassasjerene bli på lugarene sine

Frykter enda større cruisekatastrofe for Hurtigruten

MS Fridtjof Nansens passasjerer må tilbringe resten av seilasen på lugarene sine. Foto: Hurtigruten

MS Fridtjof Nansens passasjerer må tilbringe resten av seilasen på lugarene sine. Foto: Hurtigruten

(ODD ROAR LANGE): Ekspedisjonscruiseskipet MS Fridtjof Nansen er underveis på et to uker langt cruise fra Hamburg, langs norskekysten og tilbake til Hamburg. Det er 171 passasjerer og 162 mannskapsmedlemmer om bord. Dette betyr at skipet ikke får slippe i land noen passasjerer i norske havner. Dette ble bestemt av norske myndigheter mandag ettermiddag.

Må bli om bord

Fire av mannskapet isolert om bord med lette forkjølelsessymptomer, og Hurtigruten gjennomfører testing av hele mannskapet om bord.
Alle gjestene vil også bli tilbudt testing, og blir oppfordret til det.
De første testene blir levert i land i Ålesund tirsdag for rask analysering.
Hurtigruten kommer tilbake med mer informasjon om testresultater når disse er klare. Inntil testresultatene er klare, blir passasjerene bedt om å holde seg på lugarene sine.

Kommer til Tromsø

Ekspedisjonscruiseskipet MS Spitsbergen er tirsdag på vei til Tromsø fra Svalbard etter at de ble nektet adgang til det sårbare øyriket, med planlagt ankomst onsdag ettermiddag.

MS Spitsbergen har en besetning på 70. 20 av disse er er norske, 46 er filippinske statsborgere og fire kommer fra europeiske land. Det er 64 gjester om bord. Tre av fire av disse er norske. Resten kommer fra andre europeiske land.

Nektes å gå i land

Skipet skulle etter planen fått levert utstyr for prøvetaking i Adventfjorden utenfor Longyearbyen mandag, men på grunn av tåke kunne ikke flyet med utstyret lande.

- Derfor har vi valgt å seile til Tromsø for å teste alle om bord. Vi er i nær og god dialog med Tromsø kommune om alt det praktiske. I tråd med vår egen smittevernveileder og råd fra myndighetene, har vi bestemt at ingen skal gå i land fra skipet før de først har testet negativt, sier pressevakt Øystein Knoph.

Les også denne