Hyatt åpner sitt første hotell i Skandinavia

Luksushotellet blir en del av «Unbound Collection».

Reisen.jpg

(ODD ROAR LANGE): Hotel Reisen i Stockholm har blitt oppgradert til 5-stjerners hotell og 1. oktober åpner hotellet dørene som en del av den eksklusive internasjonale hotellkjeden Hyatt.
I 2020 signerte eierne av Host Hoteleiendom en avtale som nå tar hotellet First Hotel Reisen i Gamla Stan, inn som en del av Hyatt sine mest unike og eksklusive hotellporteføljer, Unbound Collection by Hyatt.
Hotellet har vært gjennom en totalrenovering og har 144 nyoppussede rom, restaurant, bar og spaavdeling.

Høye krav

For å kunne være en del av Hyatts Unbound Collection, stilles det høye krav til kvalitet, atmosfære og særegenhet – alle krav som Hôtel Reisen nå oppfyller. Fra 1. oktober gjenåpner Reisen og blir med det Hyatts første hotell i Skandinavia, og et av åtte nøye utvalgte hotell i Europa i deres Unbound portefølje.

– Det har vært en tøff periode for selskapet og hele hotellbransjen. Nå ser vi endelig lys i tunnelen med lettelser i restriksjoner og økende gjester på søken etter gode reise- og hotellopplevelser. Det er i den forbindelse en stor glede å kunne relansere Hotel Reisen som en del av Unbound Hyatt nå, sier Anders Moe, administrerende direktør i eierselskapet Host Hoteleiendom.

Midt i byen

Hotel Reisen ligger sentralt i Gamla Stan i Stockholm, med utsikt over sjøen og med det kongelige slottet som en av sine nærmeste naboer. Hotellet er et av Stockholms eldste, med historie som et sentralt møtested i Stockholm helt tilbake til 1690-tallet. Med sin restaurant og nærhet til sentrum, har hotellet også vært en populær destinasjon for lokale Stockholmere gjennom tidene.

Hotellets 144 rom er blitt totalrenovert, og 13 av rommene har tilhørende privat badstue. I forbindelse med gjenåpningen innvies også en helt ny restaurant, og etter hvert også en helt ny pianobar.

Tomas Tegfors, hotelldirektør på Hotel Reisen.

Tomas Tegfors, hotelldirektør på Hotel Reisen.

– Vi har alltid vært veldig stolte av hotellet vårt, og nå er vi glade for å ønske ikke bare stamgjestene tilbake til en enda bedre hotellopplevelse, men også nye gjester og reisende fra hele verden. Som en del av Hyatt kan vi love et unikt og eksklusivt hotell med beliggenhet, mat, drikke og service i verdensklasse, sier Tomas Tegfors, hotelldirektør på Hotel Reisen.

Hotel Reisen sin historie

På 1750-tallet fantes det elleve serveringssteder i Stockholm med bevilling for servering av kaffe. Tre av dem ble drevet av driftige Fredrik Reiss fra Holland, og et av hans kaffehus lå i nabolaget hvor hotellet nå ligger. Reiss Coffee House var en populær møteplass for sjøkapteiner, handelsreisende og sjømenn. Reiss kaffehus er til og med nevnt i en av den svenske dikteren og visesangeren Carl Michael Bellmans tekster fra 1700-tallet. Kaffehusene hadde ofte også øl- og vinrettigheter.

I 1930 ble det bygget en ny seks-etasjers hotellbygning av arkitekten Curt Björklund. Hotellet ble dekorert med små skulpturer av kunstneren Gustaf Sandberg. Arkitekturen er elegant og enkel, men like fult ærbødig og monumental.

Asmund Haare, grunnlegger og eier av investeringsselskapet Flying Elephant, kjøpte hotellet i 1993 og hotellet har siden den gang vært kjent som First Hotell Reisen. I dag har Hotel Reisen vært gjennom en totalrenovering og er et av de ledende hotellene på hotellmarkedet i Stockholm.

The Unbound Collection by Hyatt

The Unbound Collection by Hyatt er et eget varemerke der hver eiendom står for noe unikt på sin beliggenhet. Reisen Hotell er en del av en portefølje for som på nåværende tidspunkt inneholder åtte hoteller i Europa, under merket The Unbound Collection by Hyatt. De øvrige hotellene er Great Scotland Yard Hotel, Hôtel Martinez, Hôtel du Louvre, Hôtel du Palais Biarritz, Párisi Udvar Hotel Budapest, Hotel SOFIA Barcelona samt Byblos Hotel og Grand Hansa Hotel. De to sistnevnte forventes å åpne i 2022.