Nå er det historiske og familieeide hotellet solgt

Og dette er de nye utenlandske eierne

Hotel Ullensvang ligger vakkert til ved Hardangerfjorden.

Hotel Ullensvang ligger vakkert til ved Hardangerfjorden.

(ODD ROAR LANGE): For vel ett år siden ble Hotel Ullensvang lagt ut for salg. Med sine 170 rom og omsetning i 2019 på cirka 86 millioner kroner, er Hotel Ullensvang en stor og kjent aktør i norsk hotellbransje. Og i dag ble det klart at hotellet er solgt. Hotellet er kjøpt av amerikanske H.I.G. Capital og deres samarbeidspartner, det londonbaserte Hamilton Hotel Partners, som skal drive hotellet.
«Hamilton er en erfaren driftspartner som har vært aktiv i den europeiske hotellbransjen siden 2004 og som sitter på høy kompetanse og erfaring hva angår å drifte sammensatte resorter.», skriver Barbara Zanoni Utne og Hans Edmund Harris Utne, som inntil nå har eid det tradisjonsrike hotellet på Vestlandet.

175 år gammel historie

De to skriver følgende på sine Facebookprofiler:
«Det har vært en spennende prosess for oss siden vi valgte å annonsere våre salgsplaner i februar 2020. Til tross for en utfordrende tid hvor korona skulle vise seg å bli noe mer enn vi kunne forestille oss, har vi opplevd et flertall av interessenter – noe som bekrefter at det er flere som ser potensialet som ligger i og rundt Hotel Ullensvang.

Å gi videre eierskapet av en tradisjonsrik familiebedrift som vi og tidligere generasjoner har bygd stein for stein gjennom 175 år, er en følelsesladet begivenhet. Men hotellbransjen utvikler seg stadig raskere og det er krevende å forbli uavhengig for et relativt lite hotell i den store, stadig mer globaliserte verden. Det å få på plass nye eiere nå, er riktig for hotellets fremtid. Vi er svært glade for å ha funnet en sterk aktør, som vil satse videre basert på vår etablerte kulturarv hotellet er omgitt av.»

Skjermbilde 2021-03-26 kl. 17.27.27.png

Et nytt løft

De to fortsetter: «Nye eiere vil ha helt andre forutsetninger til å løfte produktet ytterligere slik at Hotel Ullensvang vil forbli en fremtredende og konkurransedyktig destinasjon de neste 175 år.

Vi takker for godt samarbeid med svært mange av dere! Vi heier på de dyktige reiselivsfolkene vi har hatt privilegiet av å bli kjent med opp gjennom årene.

Å drive hotell har for oss vært en livsstil og en lidenskap. Vår familie skal nå bruke tiden godt og stake ut en ny kurs – vi gleder oss til å se hva fremtiden bringer.

I påvente av å få på plass ny direktør, som stoppes av stengte landegrenser, vil vi frem til da drive hotellet som normalt.»

Nils Henrik Geitle, som er administerende direktør i De Historiske Hoteller og Spisesteder skriver dette i en kommentar: «Gratulerer - lang prosess, men forhåpentligvis ei god løysing for familien Utne, dei ansatte og satsninga på destinasjonen Hotel Ullensvang med Hardanger for framtida.
Takk til familien Utne som i mange generasjonar har skapt eit hotellikon for heile Hardanger og Norge!»