De kjemper om å bli årets kokk på sommerøya

Men noe blir annerledes denne sommeren

Skjermbilde 2021-05-20 kl. 21.21.08.png

(ODD ROAR LANGE): Etter å ha blitt avlyst i fjor, er det igjen klart for den danske toppkokk-konkurransen «Sol over Gudhjem» i sommer. I 2021 flyttes Sol over Gudhjem bort fra havneområdet i den danske byen Gudhjem på øya Bornholm.
I år skal konkurransen i stedet gjennomføres på Melstedgård, hvor konkurransen gjennomføres som en direktesendt tv-produksjon med et begrenset antal gjester.

Topplag på plass

Sol over Gudhjem regnes som et gastronomisk stjernemøte på Bornholm, hvor Danmarks beste kokker kjemper om seieren.
Svenske Gabriel Hedlund (Gershøj Kro og Strandhotel) skal forsøke å forsvare sin tittel fra 2019 mot et sterkt felt av sterke utfordrere.
Kokkene Mette Dahlgaard (Nimb Gemyse), Mathias Sejer Sørensen (Hotel Siemens Gaard) og Andreas Tancula Møller (Møntergade) er klare for den store oppgaven når Sol over Gudhjem avvikles lørdag den 26. juni 2021.

Gudhjem blir åsted for kokkekonkurransen Sol over Gudhjem neste år. Årets utgave må flyttes. Foto: Odd Roar Lange

Gudhjem blir åsted for kokkekonkurransen Sol over Gudhjem neste år. Årets utgave må flyttes. Foto: Odd Roar Lange

Tilbake neste år

-Etter avlysningen av Sol over Gudhjem i 2020 gleder vi oss ekstra mye til igjen at invitere deltagere, dommere og tv-seere velkommen til den 12. utgaven av Sol over Gudhjem. Sol over Gudhjem handler om at s både å sette fokus på kvalitetsråvarer fra lokale produsenter fra hele Danmark, og på Bornholm som gastronomisk knutepunkt.
Og så gleder vi oss til å kunne vende hjem til havnen i Gudhjem i 2022 hvor Sol over Gudhjem igjen skal være den gastronomiske folkefesten som mange ser frem til hvert år, sier arrangør Mikkel Marschall.