Sparket fra Hurtigruten - blir toppsjef hos konkurrenten

Ny jobb etter koronaskandalen med Hurtigruten

Havila Kystruten, Hjørundfjorden, Havyard 923 - FINAL.jpg

(ODD ROAR LANGE): Bent Martini fikk sparken fra jobben som konserndirektør i Hurtigruten etter koronaskandalen med MS Roald Amundsen. Martini hevdet at toppsjef Daniel Skjeldam Hurtigruten hadde beordret ham til å kontakte Hadsel kommune for å og be om at det ikke kom frem at det var Hurtigrutens skip som hadde mistenkt smitte. Dette hevder Martini i granskingsrapporten som ble lagt frem. Og påstanden kostet ham jobben i Hurtigruten. Nå er han ansatt som toppsjef hos konkurrenten Havila Kystruten.
Han starter i stillingen i august.

Styreleder i Havila Kystruten, Per Sævik, er glad for å ha fått på plass det de omtaler som en ny leder med de kvalifikasjonene og kompetansen som trengs for å ta selskapet videre.

-      Vi hadde flere sterke kandidater, og er glade for å kunne ønske Bent Martini velkommen og med på laget. Han har erfaring og kjenner bransjen samtidig som han er nytenkende og har levert gode resultat både innen organisjons- og teknologiutvikling.

Martini har bred og relevant erfaring fra maritim virksomhet både på sjø og land med bakgrunn fra Forsvaret, Klaveness-rederiet og Hurtigruten.

Bent Martini er pålagt karantene fra Hurtigruten, og starter hos Havila Kystruten 9. august. Martini er bosatt i Asker og skal ukependle til Fosnavåg og hovedkontoret til Havila Kystruten.