Denne lille dingsen kan redde hele ferien din

Jeg har testet Airtag - og slik gikk det

IMG_3123.jpeg

(ODD ROAR LANGE): Er du av den glemske eller distré typen? Eller skal du på en reise eller ferie der dagligdagse rutiner og gjøremål blir endret, og ting ikke lenger har sin faste plass?
Da er du kanskje som meg, en slik som legger ting på lure steder og ikke finner dem igjen etterpå.

Let med telefonen

Da er det godt å vite at det finnes en løsning.
Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har lagt mobiltelefonen på »et lurt» sted, og har brukt «Finn min»-funksjonen til Apple til å finne den igjen. Ofte ligger den ikke langt fra der jeg står eller sitter, og da er det enkelt å sende ut alarmsignalet slik at jeg hører hvor telefonen ligger.
Nå har Apple tatt i bruk samme funksjon på såkalte Airtags. Det er små runde brikker (på størrelse med en femkrone, men litt tykkere) som kan legges i en koffert, veske, festes på nøkkelknippe, på skulderbagen eller andre ting som kan komme på avveie.
Så kan du bruke mobilen, ipad, mac/pc til å finne den igjen. Enten ved at du søker i kartet og finner den der.
Eller - dersom du vet at du er i nærheten av gjenstanden: Send ut alarmsignalet (en pipelyd) eller bruk sirifunksjonen «Hei Siri, hvor er den blå bagen min».
Så er det bare å følge pipelyden, gjenstanden funnet og saken er løst.
Det er lett å koble en Airtag til din Icloudkonto/apple-ID. Du holder Airtagen nær telefonen/Ipad og så følger du anvisningen.
Dersom du vil resette den, og bruke den på en annen enhet, eller la andre bruke den så følger du denne enkle oppskriften.

Testet

Jeg har testet Airtag over en periode med mye reising i Norge og Danmark. Og så langt har det fungert utmerket. Jeg har, for testens skyld, lagt igjen en air tag i bilen og parkert den i en fremmed by og deretter ruslet av gårde på shopping.
Deretter var det bare å bruke kartfunksjonen i «Finn min» (tidligere kjent som «Find my Iphone») for å finne igjen hvor bilen er parkert.
Kanskje dette er løsningen for den som ikke finner igjen bilen sin i parkeringshuset…
Er du redd for at sykkelen din skal bli stjålet og at du ikke skal finne den igjen? Eller for at kofferten skal komme på avveie når du sender den med flyet? Da kan Airtag være til god hjelp. Jeg skal teste dem videre i sommer.

Mistet

Dersom du mister en ting som har en airtag på seg så er det mulig å aktivisere mistetmodus. Og du får varsel dersom den blir funnet av en av dine enheter. Eller Airtagen din kan også konfigureres slik at finneren får opp kontakt­informasjonen din ved å tappe airtagen på en NFC-kompatibel smarttelefon – det er den samme tekno­logien som gjør det mulig å betale med telefonen.

Hva koster det

Airtags kan du kjøpe enkeltvis (329 kr veil) eller i pakker på fire (1099 kr veil). Det finnes også en del tilleggsutstyr som nøkkelringer og ulike holdere/stropper .
Du får kjøpt Airtags via Apple sine nettsider eller i butikker som forhandler appleprodukter. Det koster ikke noe å bruke Airtags.

IMG_3116.jpeg