Derfor bør du ta med kikkerten på reisen

Den lille, store forskjellen når du reiser

Den lille kikkerten dobler opplevelsen.

Den lille kikkerten dobler opplevelsen.

(ODD ROAR LANGE): Så mange ganger har det irritert meg, at jeg ikke kan komme litt nærmere. Nå har jeg funnet løsningen. Og den var like enkel som den var selvfølgelig. En liten lommekikkert.
Jeg har hatt en liggende i en skuff i kommoden i årevis. Og bare sporadisk har den vært tatt frem og i bruk. Men i løpet av sommeren har jeg gjort det til en vane å ta den med på alle reiser. Og den er stadig i bruk.
Du får lommekikkerter i nær sagt alle prisklasser.
Fra noen hundrelapper på billigbutikker, til mange tusen hos forhandlere av kvalitetskikkerter. I den sistenevnte gruppen tenker jeg på optikere, fotobutikker, sportsbutikker etc.

Derfor skal du ta med kikkerten

Du kommer nærmere inn på dyrelivet uten å forstyrre det. Du får med deg mye mer av naturen rundt deg. Du kan ta en kikk på en flott hytte, en båt, et luksuriøst hotell eller en villa uten å trå inn på annen manns eiendom (nei, du skal ikke spionere på privatlivet til andre), og du får rett og slett sett mye mer av omgivelsen fra akkurat der du er.

IMG_3388.jpeg

Investering

Kjøper du en god kikkert så har du den livet ut. Jeg bruker en Swarovski CL 10 x 25 og er svært godt fornøyd med den. Det skulle kanskje bare mangle, når prislappen er kr 8200 kroner. Men, jeg ser at den gode kvalitene fører til at jeg tar den med meg mye oftere enn da jeg hadde en rimelig kikkert til 500 kroner.
Et annet merke i toppklassen er Leica, som prismessig ligger omtrent likt eller litt over Swarovski.
Vil du bruke «bare» halvparten av summen så kan Steiner være et godt valg.
Mens andre sikkert kommer til å bli kjempefornøyd med en kikkert som koster rundt tusenlappen. Det viktigste er at du tar den med deg når du reisen, og at den ikke blir liggende igjen hjemme.
Her er noen gode tips som du bør lese før du kjøper deg en ny kikkert.