7 ting du ikke bør gjøre på hotell

Tipsene som gjør det neste hotelloppholdet bedre

Er du klar for et nytt reiseår? Her er tipsene du bør vite før du sjekker inn på hotell neste gang.

La verdisakene flyte

Trodde du at hotellrommet er trygt og «innbruddssikkert»? Det er ingen kunst for fremmede å komme seg inn på hotellrommet ditt og derfor bør du forsikre deg om at verdisaker som smykker, klokker, ringer, kamera, nettbrett eller pc/mac ligger usikret. Nei, de hjelper ikke å gjemme dem i kofferten eller klesskapet. Det beste er å ikke ta det med i det hele tatt. Det nest beste er å lagre det i safen enten på rommet eller i resepsjonen.
Tyver kjenner til alle smarte steder å gjemme verdisaker, så spar deg for arbeidet.

Kombinere tv-kikking og mat

Det kan være fristende å ta med seg mat eller snacks opp i senga mens du ser på tv. Men er du sikker på at fjernkontrollen er ren etter forrige gjest? Ta med antibakterielle kluter og vask den godt, eller enda bedre, last ned en fjernkontrollappen som passer til tv-en, og bruk din egen smarttelefon som fjernkontroll i stedet.

Bli forstyrret på rommet

Det er typisk at man blir forstyrret når det passer dårligst. Fest «ikke forstyrr»-skiltet på døra. Et smart tips er å ha dette på døra også når du ikke er i rommet, og ha på tv-en med lyd som høres gjennom døra. Da går tyvene heller videre til neste rom.

Tøm minibaren

Ikke kjøp drikke eller snacks fra minibaren med mindre du ønsker å tømme lommeboka samtidig. Bruk den heller til kjøleskap for varer du har kjøpt på butikken eller kiosken nær hotellet. Hotellet kan ikke kreve betaling for dette.

Veggedyr finnes ikke på fine hotell?

Sjekker du rommet for veggedyr før du tar det i bruk? Sjekk under senga og bruk mobiltelefonens lommelykt for å se godt etter. Sett kofferten eller bagen din på badet eller i badekaret under oppholdet for å minimere risikoen for veggedyr i bagasjen.

Bestill via ekstern søkemotor

Bestill alltid hotellrom direkte hos hotellet/hotellkjeden. På denne måten sørger du for at alle pengene du betaler for oppholdet blir igjen hos hotellet og at ikke 15-25 prosent endre i provisjon hos hotellformidlere.

Bruker badet feil

Dusjhetta du finner på badet kan brukes til å pakke rundt skitne sko før du legger dem i kofferten for hjemreise.
Å komme inn på rommet sent om kvelden og merke at det er dårlig å stillestående luft er ikke akkurat det som bedrer sjansen til å sove godt. Vet du hvordan du best får økt luftsirkulasjon?
Her er tipset: Åpne vinduet, sett aircondition på fullt og skru på varmt vann i dusjen. Sørg for at døren til badet er åpen.