«The Socialist» - nytt topp-hotell i Købehavn

Et utmerket hotellvalg - for noen

Den gamle el-stasjonen er blitt et hypermoderne hotell som satser mye på bærekraft. Foto: Odd Roar Lange

I KØBENHAVN - ODD ROAR LANGE: Danmark og København gjør seg for alvor klar for gjenåpning etter de hardeste tiltakene under koronaen. Thetravelinspector.no vil komme med en rekke reportasjer i forbindelse med at nordmenn igjen kan reise i Skandinavia uten å måtte tenke på reiserestriksjoner. Følg derfor med på mange gode tips fremover.
Gjenåoningen betyr også et møte med mange nye hotell for nordmenn som ikke har besøkt København siden 2019.

Ny femstjerner

En av hotellnykommerne er er hotel The Socialist i Bremerholm 6 som er en del av Mariott Bonvoy-nettverket. Hotellet ligger 40 meter fra handlegata Strøget og rett bak kjøpesenteret Magazine de Nord. Fire minutter unna Nyhavn Metrostasjon ved Kongens Nyhavn og midt i smørøyet av København. Beliggenheten er førsteklasses for shoppingglade nordmenn, og The Socialist er et av byens nye femstjerners hotell selv om de ikke selv benytter «femstjerners hotell» på sin hjemmeside.

Alle foto: Odd Roar Lange - Klikk på bildene for å se dem i større format

The Socialist

Mange vil sikkert stusse over navnvalget på det nye hotellet. Det skal gjenspeile at det er et sted hvor folk - også lokalbefolkningen - kan møtes. Men også en pekestav mot at Danmark er et sosialistisk land.
Dette, toppet med champagne, designmøbler, eksklusive detaljer (klokken i restauranten koster 250 000 DKK) - og gir svar på hvorfor hotellet liker å bruke betegnelsen champagnesosialister (soailister og livsnytere.
Den gamle el-stasjonen i København city er blitt til et hypermoderne hotell med 31 unike rom og suiter. Altså et boutiquehotell som satser på et pengesterkt men ungt publikum.
Her tror jeg de faller mellom to stoler når det gjelder norske gjester. For prisnivået er for høyt for unge mennesker (rundt 3000 NOK og oppover per døgn) og lydnivået fra DJ-ens mikspult på kveldstid er for høyt til voksne/eldre med romslig økonomi.

Men - dersom du krysser av for at du liker begge deler så er The Socialist et spennende hotell å besøke.

Baren og restauranten

Det første som møter deg er en hypermoderne bar med et godt barkart og gode bartendere. Til venstre finner du restauranten Bobo´s Food Studio (dresscode smart casual) og i underetasjen en bra vinbar.
En morsomt variant for den som vil spise i restauranten er denne: Inntil fire personer kan få servert og spise maten inne på kjøkkenet mellom kokkene. Her er det god stemning, du får se hvordan maten blir til, og måltidet blir en annerledes opplevelse. Verd å prøve.
Kjøkkenet er av det innovative slaget, og maten smakte utmerket. Her gir jeg absolutt en tommel opp.

Kjøkkenet gir deg alt fra en rask matbit til en eksperimentell smaksmeny kuratert av kjøkkensjefen som har jobbet ved Noma og Maze (London).
Restauranten lar deg velge fra a la cartemeny eller å gå for en 11-retter, gjerne akkompagnert av en vinpakke. Prisen for full pakke er 3200 NOK per person.
Jeg prøvde en femretter denne gangen, og det var førsteklasses.

God natt

Sengene på The Socialist er designet for hotellet og ligner et forstørret sete på first class på et oversjøisk fly. Rommet har godt med ladepunkter, bra lydanlegg og atskilt dusj og toalett. Jeg savnet et arbeidsbord under oppholdet. Mulig at dette finnes på andre rom…

Alle foto: Odd Roar Lange - Klikk på bildene for å se dem i større format

Jeg hadde (heldigvis) rom i femte etasje. Langt unna diskoteket i første etasje. Dette er greit med tanke på lydnivået der DJ-en åpenbart traff sitt publikum bra med musikkvalget.

Har du med deg barn så er en av suitene et godt valg, siden de fungerer som familierom.

Bærekraftsatsing

At et nytt hotell satser på bærekraft med tanke på klima og miljø er mer enn selvfølge enn en overraskelse. Og The Socialist er ikke noe unntak. Og hotellets ansatte, under direktør og eier Mads Loewe, gjør alvor av løftene. I barske lokaler er det gjennomgående at hotellet virkelig mener at også gjestene må være med på å skape en bedre fremtid.
Det lover bra. Og jeg gleder meg til å komme tilbake til sommeren for å teste takterrassen.

Dette likte jeg:

  • Hotellet har en glimrende beliggenhet for nordmenn som skal besøke København.

  • Høyt nivå på maten.

  • God service.

Dette likte jeg ikke:

  • Å måtte brøyte meg vei til heisen i resepsjonsområdet på kveldstid pga stappfull bar i samme hotellområde.

  • Pristillegg for frokost. Bør være inkludert i romprisen.

  • Meget støyende partystemning i baren/resepsjonen/restauranten på kveldstid.