Endelig en termokopp som holder mer enn den lover

Dette var en skikkelig varm overraskelse

Dette er en vinner. Endelig varm kaffe hele dagen Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Dersom jeg hadde tatt vare på alle termokopper jeg har opp gjennom årene, så ville det vært nok til å fylle et kjøkkenskap. Men det er flere grunner til at jeg ikke har skapet fullt. Først og fremst handler det om at de ikke holder det de lover.

Fra varm til lunken kaffe

Når termokoppen er fylt helt opp fungere det godt å holde drikken (i mitt tilfelle alltid kaffe) varm ganske lenge. Men så snart jeg begynner å drikke av den, synker mer enn innholdet. Da synker nemlig også temperaturen på innholdet. Og i mange tilfeller synker den veldig fort.

I de siste to åra har jeg gjennomført en ikke-vitenskapelig test. Altså uten termometer og stoppeklokke. Men i praktisk bruk, og der resultatet oppsummeres i om jeg var godt fornøyd og at jeg ville bruke koppen også neste gang.

Jeg lærte meg raskt at å kjøpe en bensinstasjonskopp for å få gratis kaffe er en dårlig investering. Det har den uheldige bivirkningen at jeg fjerne ender opp med å fylle også bilens tank samtidig. Ofte til dyr pris. Det hadde vært billigere å kjøpe kaffen på en stasjon som har lavere drivstoffpris.

Og endelig noen som holder på varmen

Men tilbake til termokoppen.

Jeg har to kopper som gjør det de skal: Holde på varmen, og unngå søl og rot når jeg drikker av dem når jeg kjører bil eller båt.

Standleykoppen er blitt min faste venn i båten. Foto fra produsenten

Stanley Termokopp Trigger Action 0,35 liter er den ene av de to. Den lover å holde kaffen var fire timer eller kald i fem timer. Den har trykknapp, og kan enkelt åpnes og lukkes med én hånd. Lokket kan demonteres slik at det kan vaskes i opp vaskmaskin. Termokoppen passer ikke perfekt i koppholderen i bilen, selv om det loves. Jeg bruker den derimot med svært stor glede på båtturer. Og ja - kaffen holder seg virkelig varm og koppen tåler en trøkk.

Veilendende pris januar 2023 er 379.- kroner. Et godt kjøp.

Og så til vinneren

Den store vinneren er Thermos JMW Series termokopp, 0,5 l. Denne lover å holde drikken varm i åtte timer, eller kald i 24 timer (på koppen er det avmerket 12 timer/24 timer).
Og dette er en kopp som holder det den lover. Den holder uten problemer på varmen i åtte til ti timer. Og da snakker jeg ikke om en liten lunk, men skikkelig varme. Veiledende pris er 250.- kroner.

Det er et regelrett kupp.

Jeg har ryddet i kjøkkenskapet. Nå er det kun plass til termokoppene fra Stanley og Thermos.

De andre ryker ut.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.

Odd Roar er også fast bidragsyter med reisereportasjer og nyttige reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.