Mr. København: Dette er Københavns 7 beste brasseri-kjøkken

Her spiser du ekstra godt i København neste gang.

København regnes av mange som Skandinavias mathovedstad. Men hvor bør du gå ut for å spise når du er i Kongens by?

I en ny serie i Thetravelinspector.no får du svar på dette takket være et nytt samarbeide mellom Thetravelinspector og Henrik Thierlein som også er kjent som «Mr. København». Her får du de beste Københavntipsene. Du kan lese hans forslag til de 7 beste luksushotellene i København her.

Les mer om det nye samarbeidet lenger nede i artikkelen.

De beste brasseriene

Brasseri er et bevertningssted med fransk opprinnelse, plass til mange gjester, en fast meny og et pent, uformelt interiør. Og noen lurer kanskje på hva som er forskjellen mellom en bistro og et brasseri?

En bistro har som oftest en enkel og liten meny, mens et brasseri har et langt større utvalg.

Og her kommer listen med de gode tipsene.

7. Frank

Foto: Restaurant Frank

Moderne bistro-de-luxe like ved Kongens Nytorv. Koselig sted med deilig mat. Tre andre feel good-restauranter (Polly, June og Grimal) rundt i byen følger samme motto og moderne konsept.

Les mer om Restaurant Frank her.

6. Holly

Foto: Restaurant Holly.

Det internasjonale teamet tilbyr både lunsj, drikke og kveldsmenyer med fokus på fisk, grønnsaker og det beste kjøttet. Restauranten holder åpent onsdag til og med lørdag. Et godt førstevalg på grensen mellom Frederiksberg og Vesterbro der du finner stedet i en nedlagt fabrikk.

Les mer om Holly her.

5. Mark

Foto: Henrik Thierlein

Det beste fra jordbrukslandet Danmark. Fra land, til sjøs og i luften. Produkter er hentet fra hele landet - det beste av det beste er nå samlet i restauranten som du finner like ved Tivoli og Sirkusbygget. Åpen mandag til og med lørdag.

Les mer om Restaurant Mark her.

4. Kødbyens Fiskebar

Foto: Kødbyens fiskebar

Dette er en moderne klassiker på Vesterbro og med fokus på bærekraftig sjømat. Michelin Bib Gourmand til både lunsj og kveld i det gamle slakterhuset midt i Kødbyen. Stedet har en stor uteterrasse og er bærekraftig innredet med resirkulerte materialer.

Les mer om Fiskebaren her.

3. The Pescatarian

Foto: The Pescatarian

Fiskerestaurant i nye klær like ved Amalienborg slott - lokal sjømat og fisk fra danske farvann - søsterrestaurant til Marv & Ben marvogben.dk med Michelin Bib Gourmand i Danmarks eldste gate.

Les mer om Pescatarian her.

2. Norrlyst

Foto: Henrik Thierlein

En av byens nye Bib Gourmand i Michelin-guiden - koselig kjeller i "Strædet" - har fire andre brasserier i København med samme respekt for gode nordiske råvarer og god stemning. Stedet ligger i hjertet av København og du finner den på hjørnet av Kompagnistræde og Badstustræde.

Les mer om Norrlyst her.

1. Pluto

Et brasseri med lidenskap for deilige deleretter i «familiestil». Her møter dere en livlig atmosfære og kontinental stemning i byen. Pluto er en familierestaurant med flere konsepter rundt hjørnet i samme uformelle liga. Pluto ligger nær Kongens Have, Gothersgade og Kongens Nytorv.

Les mer om Pluto her.

BONUSTIPSENE:

Radio

Foto: Henrik Thierlein

Fokus på bærekraft, grønt kjøkken med mulighet for fisk og kjøtt og med respekt for de danske årstidene på grensen til Frederiksberg og innsjøene og det gamle Radiohuset, derav navnet Radio

Uformel

Foto: Henrik Thierlein

Lillebroren til Michelin Restaurant Formel B. Nordisk fokus med inspirasjon fra hele verden på Vesterbro like ved Rådhuspladsen og Tivoli. Du kan velge enten fire eller sju retter, eller velg fra à la carte-menyen.

HAN er Mr. København

Henrik Thierlein. Få, om noen, kjenner København bedre.

Henrik Thierlein blir ofte omtalt som «Mr. København» og har jobbet hele livet innenfor dansk turisme. Først hos VisitOdense, deretter i tre ulike avdelinger hos VisitDenmark inklusiv Oslokontoret, hvor han startet presseavdelingen i Norge på 90-tallet.

Han har også jobbet over 20 år som internasjonal pressesjef i VisitCopenhagen.

I dag er Henrik Thierlein rådgiver innen reiseliv, presse og gastronomi, og er fast gjesteskribent i Danmarks største bymedie MigOgKbh.dk og jobber for å promotere Danmark. Noe han har gjort dette i 30 år i år.

Han har bodd og spist «over alt» i Købehavn, og her er hans beste anbefalinger. Du kan også følge hans reiser på instagram: Henrik Thierlein.

Har du spørsmål eller kommentarer, eller har du egne tips som du vil dele? Gjør det gjerne i kommentarfeltet.

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.

Odd Roar er også fast bidragsyter med reisereportasjer og nyttige reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.