La død cruisegjest på kjølerommet for drikkevarer

Cruisegjest krever millioner i erstatning

Celebrity Equinox. Foto: Celebrity Cruises

(ODD ROAR LANGE): Reisearrangører mottar en rekke klager og erstatningskrav fra reisende som ikke er fornøyde. Også i Norge øker antall klagesaker, og etter kaos-sommeren i fjor gikk antall klagesaker til Transportklagenemnda rett til værs.

Transportklagenemnda behandler helt gratis saker knyttet til reiser med buss, tog, trikk/t-bane, fly, pakkereiser og båtreiser - blant annet cruise.

Men de har neppe vært borti en sak som den amerikanske myndigheter nå må ta stilling til.

Døde av hjertesvikt

Den handler om Robert L. Jones fra Florida, som i august var på cruise fra Fort Lauderdale. 78 år gamle Jones og hans kone Marilyn (55) skulle på cruise med Celebrity Equinox, som eies av Celebrity Cruises - et selskap i som igjen eies av holdingselskapet Royal Caribbean Group.
Celebrity Cruises arrangerer også cruise langs kysten av Norge.
Men cruiset i Karibia endte på mest dramatisk vis, da Robert L. Jones fikk hjertestans og døde. Det er USA Today som først omtalte saken.

Likhuset

Slike naturlige dødsfall er ikke helt uvanlig ombord på cruiseskip, og de fleste av dem har derfor egne kjølerom som brukes som likhus frem til skipet er i land og den avdøde kan overtas av et begravelsesbyrå. .
Jones ble imdidlertid ikke plassert i likhuset på skipet, fordi dette angivelig var i ustand.
Avdøde ble derfor lagt i en likpose i skipets «drinks cooler» sammen med store mengder drikkevarer som skal lagres kjølig under overfarten.
Men, temperaturen i drink cooler-rommet var for høy for dette «oppdraget» de seks gjenstående dagene av cruiset som kroppen til Robert L. Jones ble liggende her.

Krever erstatning

Dermed ble liket såpass skadet at familien til avdøde ikke kunne legge Jones i en åpen kiste eller arrangere likskue etter at de kom hjem.
Nå krever de 1 million dollar i erstatning fra cruiserederiet for dette. De mener at dersom de hadde fått vite om det ødelagte likrommet så ville de heller ha fått brakt liket i land ved første stopp som var Puerto Rico, og derfra fått fløyet kroppen hjem til Florida.

Celebrity Cruises ønsker i følge nyhetsbyrået AP ikke å uttale seg i saken.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar

Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.