Skaper hotelldrømmen på Træna

Nå er de ett skritt nærmere eventyret

Utviklingsselskap Træna 365 AS har siden 2021 jobbet med å realisere planene om et hotell på Træna. Nå er en viktig milepel nådd. Træna 365 har valgt entreprenør til hotellprosjektet ytterst i havgapet.
Etter å ha vært ute med et konkurransegrunnlag for totalentreprise, der det ble et jevnt løp mellom flere gode tilbydere står en vinner klar. MT-Byggteknikk AS er entreprenøren Træna 365 ønsker å samarbeide for å realisere hotellet. 

Ett skritt nærmere byggestart 

Hotellet vil få 38 rom med utsikt mot Trænfjellene og havet. Det er tegnet inn en romslig restaurant, bar, foajé/lounge, møterom, kontorer, co-working og konferansefasiliteter. Det skal også bygges badstue med utendørsbad og et naust med rom for sjøaktiviteter. Hele anlegget er på ca 2700 kvadratmeter. 

- Nå ser vi frem til å utvikle prosjektet ytterligere sammen med MT-Byggteknikk, som vi har fått veldig godt inntrykk av. Vi valgte MT-Byggteknikk fordi de har vært konkurransedyktige på pris, vist stor interesse for prosjektet, vært løsningsorienterte og kreative å samspille med, sier daglig leder Moa Björnson i en pressemelding. 

Veien videre

Nå gjenstår en fase med optimalisering, prosjektering og en del detaljer som skal på plass før spaden kan settes i jorden. Vi tar sikte på oppstart etter sommeren og gleder oss til å se prosjektet materialisere seg. Parallelt med hotellet planlegges også boliger samt et kai- og havneanlegg. Målsetningen er at alt skal stå klart våren 2025.

-Træna er et spennende lokalsamfunn ytterst på Helgelandskysten, med rik kysthistorie og vakker natur. Vi skal bygge et hotell som skaper positive ringvirkninger i lokalmiljøet og har mål om å bli et referanseprosjekt i bærekraftig reiselivsutvikling, sier daglig leder Moa Björnson. 

Fakta:

Beliggenhet for hotellet er på Husøy i Træna Kommune, ytterst på Helgelandskysten Hotellet er tegnet av arkitektfirmaet Vardehaugen ASUtviklingsselskap Træna 365 AS eies av Laho AS, Sjøset Eiendom AS, House by the Sea AS og Geir Sjøset. Daglig leder er Moa Björnson. MT-Byggteknikk ble etablert i 2005, har ca 50 ansatte og er basert i Stjørdal.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar

Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.