Leken luksus på et sted du minst venter det

Når en verdensmester vender hjem til vestlandet

Alle foto: Tom Haga

Hva gjør du hvis du har en stor drøm, ønsker å skape noe helt spesielt for turistene - men har et vanskelig navn å hanskes med?
Da kan du gjøre som Beckerwyc House i Bekkjarvik. Et splitter nytt boutiquehotell ved Bekkjarvik Havn i Austevoll like sør for Bergen. Stedet er unikt både inne og ute, og byr på storslått utsikt til den idylliske havnen så vel som fjorden og fjelltoppene i Sunnhordland.

Foto: Tom Haga

Rom med uteplass

Beckerwyc House har 20 eksklusive rom og suiter, halvparten av disse med egen uteplass. Uteområdene består av flere terrasser hvor hotellets gjester kan slappe av i både lounge og jacuzzi.
Det finnes også parkeringsplass med ladepunkter for el-bil for gjester som ankommer med bil. Hotellet er en del naturlig del av Bekkjarvik Gjestgiveri Hotel & Suites, med bare 4 minutters gangavstand fra det tradisjonelle Gjestgiveriet.

Matopplevelsen

«Matkatedralen» i hotellets toppetasje vil gi rom for et mangfold av mat- og drikke opplevelser, som vies stor oppmerksomhet i Beckerwyc House.
Beckerwyc Akademy tar sikte på å øke matkompetanse langs tre akser: Matkurs for privatpersoner og næringsliv, digitale matkurs via streaming, og kompetansetiltak for egen næring.
Et «chambre séparée» legger til rette for både private matopplevelser og møter.
I november 2023 åpner Mirabelle by Ørjan Johannessen, en eksklusiv restaurant med signaturen Island Gastronomy.

«Jeg gleder meg til å starte en ny kulinarisk reise med høye ambisjoner, sammen med vårt sammensatte team og familie» sier Ørjan Johannessen.

Verdensmesteren vendte hjem

Åtte år er gått siden seieren i Bocuse d`Or 2015. Dedikasjonen og følelsene rundt presisjon og smak er et savn som jeg har kjent på, som nå kan realiseres gjennom vår nye restaurant Mirabelle der råvarer fra vår øy Austevoll og omegn står i fokus. Vi vil jobbe hardt hver dag for å skape unike matopplevelser for våre gjester gjennom en nøye planlagt service og meny.

Vi er så heldige å få med oss min tidligere coach, mentor og venn Odd Ivar Solvold som vil være en stor bidragsyter for at vi skal nå våre ambisjoner og mål for fremtiden!

Styreleder i Bekkjarvik Gjestgiveri Hotel & Suites, Asta Johannessen er svært tilfreds med at Beckerwyc House nå er en realitet.

Foto: Tom Haga

-Et nært og godt samarbeid med Halstensen Eiendom gjennom 40 år har lagt grunnlaget for vår virksomhet og den destinasjonsutviklingen vi driver sammen her på øyen. De senere år har vi fått en god lokal støttespiller i investor Leif Trygve Nilsen. Dette har muliggjort helårsdrift og flere helårs arbeidsplasser, og bidratt til at reiselivet nå er en av toppnæringene i Austevoll. Vi er stolte over å kunne bidra til denne samfunnsutviklingen.

For meg personlig er det en stor glede å se at vi sammen som familie kan realisere nye og ambisiøse prosjekter, og at neste generasjon har funnet sin naturlige plass i familiebedriften. Det bekrefter at det vi driver med har livets rett», sier styreleder i Bekkjarvik Gjestgiveri Hotel & Suites, Asta Johannessen.

Tradisjoner

-I Bekkjarvik har det vært drevet overnattingsvirksomhet siden 1600 tallet. Med bena godt forankret i historien, tar vi nå et stort og viktig steg inn i fremtiden. Vi tror at Beckerwyc House vil ha en internasjonal appell for både «foodies» som reiser for unike matopplevelser, og for mennesker som ønsker å finne roen og oppleve destinasjonen Austevoll med sitt store mangfold av aktiviteter.
Samtidig er vi veldig begeistret over å forsterke vårt totale tilbud til både næringsliv og privatpersoner, lokalt og nasjonalt, sier daglig leder Rønnaug Nymark.

Fakta

Signaturbygget Beckerwyc House er tegnet av Ajas Mellbye. Referansene til området rundt er tydelig, med sine fjellformasjoner og en fasade med uttrykk som fiskehjeller. Interiøret ved Sol Design plukker opp farger og former fra hav og natur.
LAB Entreprenør har gjennom en totalenterprise vert en stødig partner i prosessen.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.