Intervjuet: - Dette ryker ut av kofferten i siste liten

Her er øyriket Kjersti Ulstein drømmer om

(ODD ROAR LANGE): Kjersti Ringholm Ulstein har mange års erfaring fra hotellbransjen og er blant annet administrerende direktør i Frogner House.
Men hvor liker hun å reise? Hva pakker hun med seg - og hva lar hun bli hjemme?
1. Her har jeg vært aller lykkeligst i hele verden

Jeg er generelt meget lykkelig hver gang jeg er på reise. Om jeg må velge ut et spesifikt sted, var det på Rome Cavalieri Waldorf Astoria Hotel. Under middagen på hotellets 3*Michelin-restaurant, La Pergola, fridde min mann. Det må være min mest perfekte kveld.
2. Dette stedet har svart aller mest til forventningene
Det er flere perler av hoteller som er usedvanlig gjennomførte, meget påkostet og med et helt eget servicenivå. Tror jeg må nevne tre: Bulgari Resort Bali, One & Only The Palm, 45 Park Lane – London.
3. Min første ferie uten foreldrene mine
Første ordentlige reise til utlandet alene gikk til San Diego. Husker godt spenningen på flyplassen før avreise. To venninner på vei ut i den store verden, og til et sted hvor ikke så mange andre dro til.
4. Dette pakker jeg alltid først når jeg skal reise
Penger og pass.
5. Denne suveniren kjøpte jeg, men angrer aller mest på at jeg kjøpte
Jeg har alltid kjøpt kun en magnet til kjøleskapet, til minne om hvor jeg har vært. Ellers styrer jeg helt unna suvenirer
6. Dette skulle jeg ønske at jeg kunne finne i minibaren
Jeg blir veldig glad så lenge jeg blir positivt overrasket. Det lille ekstra, alt fra snacks til ting jeg ikke viste jeg trengte. Innhold av kvalitet.   
7. Dette er mitt hemmelige favorittreisemål
Jeg tror alltid min neste reise blir min beste. Det sagt, er det en by jeg har returnert til gang på gang: Barcelona. Byen har alt og kan besøkes sommer og vinter. Her er det en samling av noen av verdens beste Michelin-restauranter. Her kan vi gå i gatene i times vis å se på arkitektur og sjarmerende gater. Her det fascinerende historier og spor av verdenskjente kunstnere og arkitekter. Denne byen blir jeg ikke lei av.  
8. Dette er den mest interessante personen jeg har møtt på mine reiser
Ferran Adrià! Har også møtt Niel Armstrong. De får få en delt 1. plass.
9. Denne personen er mitt beste fantasireisefølge
Mye av det som gjør en reise unik, er selskapet du reiser sammen med. Tror det beste reisefølge er mine venner og familie. Vi fantaserer om nye reisemål rett som det er.  
10. Dette har jeg stjålet med meg fra et hotellopphold
Her må jeg melde pass, her er min samvittighet ren.
11. En ting jeg ofte tar ut av kofferten før avreise, fordi jeg ikke kommer til å få bruk for den/det
Skopar nummer 5 i rekken
12. En øy jeg veldig gjerne reiser tilbake til
Sri Lanka er en perle. Flotte strender, imponerende gamle ruiner og byggverk i junglene, nasjonalparker med rikt dyreliv, en rekke flotte hoteller å velge mellom og vennlig service.
13. Mitt favoritthotell blant små hotell
Det må bli Falsled Kro i Danmark. Et par dager der er balsam for sjelen.
14. En middag på reise som jeg aldri kommer til å glemme
Vi var 6 venninner som dro ens ærend til El Bulli for en bedre middag. Stemningen var magisk, med en 11-retters på en av verdens aller beste restauranter gjennom tidene. Det var meget vanskelig å få bord. Jeg jobbet hardt for å få oss inn og dro i alle kontaktene jeg hadde. Etter flere måneder holdt jeg på å gi opp. Da sendte jeg en mail direkte med følgende tekst: «We are 6 blond girls from Norway. We are considering visiting your restaurant during our stay in Spain 14th-18th of May. Whitc day will suit you best?
Og 10 minutter etterpå kom bekreftelsen på bord. Av og til er det aller enkleste det beste.
15. En sang som gir meg gode reiseminner
For tiden er det Endless Summer med Alan Walker. Den ble spilt mye på feriene i fjor, i Palma og i Oman. Når jeg hører den nå, ser jeg frem til neste langtur: Aruba.  
16. Denne reisen ble følelsesmessig annerledes enn mange andre
I mange land er kontrastene brutalt store. På en ferie i India kjørte vi fra det klassiske hotellet The Taj Mahal Palace, Mumbai, til vår neste destinasjon på reisen. På turen kjørte vi gjennom verdens største slum. Vi kjørte milevis med slum på begge sider av veien. Den dagen gjorde et sterkt et inntrykk på meg. Det er lett å glemme hvor bra vi har det her i Norge.
17. Denne boka eller filmen ga meg reiselyst
Etter å ha sett filmen «Lost in translation» med Bill Murray og Scarlett Johansson, reiste jeg til Tokyo for å bo på hotellet filmen er spilt inn på: Park Hyatt Tokyo. Det var virkelig verdt turen. Hotellet og servicen er helt i toppskiktet, på denne tiden var det kåret til verdens beste. Restaurantopplevelsen var også unik, med Kobe på tallerkenen og panoramautsikt over verdens største by. Ett døgn gjorde sitt innhugg på lommeboken, men et minne for livet.
18. Dette reiseminnet blir jeg flau av å tenke tilbake på
Jeg hadde med meg ei verdensvant venninne fra Sør-Amerika med på en norsk charter-tur, avreise i fra Oslo. Da vi landet på Kreta, klappet passasjerene på flyet… Dette er noen år siden nå, men jeg har knapt vært på chartertur siden den gang
18. Dette plagget er alltid plass i bagasjen min
Solbriller

Longyearbyen Foto: Odd Roar Lange

19. Dette stedet i Norge har jeg aldri besøkt, men jeg har veldig lyst til å dra til.
Svalbard. Det står på listen min, skal se om jeg kan få det til neste år.
20. Dette er det farligste jeg har opplevd på en reise
Jeg var skummelt nær en terrorbombe i Colombo. Jeg har også ved et par anledninger i andre storbyer, kommet ubehagelig nær politiske opptøyer – de er det om å unngå. Tips i slike situasjoner: trekk inn på et bedre hotell med en rooftop bar  

Jeg utfordrer denne personen til å bli den neste i reiseintervjustafetten:
Arne Marius Berg, regionsdirektør Thon Hotels

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.