SAS må avsløre hemmelige avtaler

Gavepakke til konkurrentene

Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Flyselskapet SAS må legge frem en oversikt over alle selskap de har en storkundeavtale med. Det har den amerikanske konkursdomstolen avgjort. Dermed må flyselskapet legge frem hemmelige avtaler - med fullt innsyn for alle konkurrenter.
Det er det danske nettstedet Check-In.dk som forteller nyheten om storkundeavsløringen (krever innlogging)

I forbindelse med Chapter 11-prosessen ved den amerikanske konkursdomstolen, er det blitt offentliggjort hvilke reiseaktive virksomheter som SAS har inngått storkundeavtaler med. Lista med nesten 1600 avtaler og bedriftsnavn ble dermed blottlagt for konkurrentene.

På lista

På lista over selskap som SAS har storkundeavtaler med, også kalt Corporate Discount Agreements, finner man blant annet norske Equinor.
Her er også Carlsberg, Volvo, Mærsk og Bofors, for å nevne noen. Det avsløres ikke noe om hva avtalene inneholder, og det er kun mulig å se tidspunktet for avtalenes inngåelse. SAS inngikk for kort tid siden en ny treårsavtale med Equinor.

Sydbanks aksjeanalyse sjef Jacob Pedersen har fulgt SAS tett i nesten 20 år. Og til Check-In sier han det gansker åpenbare: at SAS ikke er begeistret over at konkurrentene nå har mulighet til å få et innblikk i når og med hvem SAS har inngått større kommersielle avtaler.

-Det åpner for at andre flyselskaper kan angripe målrettet, mener Pedersen.

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.