7 grunner til å dra til Dubai - og lego er en av dem

Du trenger ikke være sjeik for å leve som en

Vil du oppleve noe spektakulært så kan en reise til Dubai være tingen. 

(Odd Roar Lange): Å reise til Dubail var i mange år en fjern drøm for mange. I dag går det direktefly fra Norge til den arabiske halvøy. Og her finner du opplevelser du ikke opplever maken til noen sted.

Outletby med inspirasjon fra UNESCO

I The Outlet Village, som ligger cirka 40 minutters kjøring fra Downtown, er det gode muligheter til å få stillet shoppetrangen uten å bruke opp hele feriebudsjettet. Butikkene i The Outlet Village har et stort utvalg designerklær og -tilbehør fra merker som Armani, Lanvin, Calvin Klein, DKNY og Adidas til nedsatte priser. Og selv for de som ikke er interessert i shopping, er outletbyen verd et besøk: Bygningene er nemlig inspirert av den sjarmerende italienske fjellandsbyen San Gimignano, som er på UNESCOs verdensarvliste.

Utforsk Dubais bydeler

Den populære hotellkjeden Rove, som har sine røtter i Dubai, har nettopp åpnet to nye hoteller i ørkenstaten. I tillegg til Roves første hotell i Downtown Dubai kan reisende nå også bo i Deira, som er kjent for sine mange markeder og souker, eller i Healthcare City, som er Dubais sunnhets- og velværeområde. Rove tilbyr enkle og familievennlige værelser med moderne fasiliteter. Målet er å oppmuntre besøkende i Dubai til å utforske destinasjonens mange muligheter og oppleve de ulike bydelene. Derfor er alle de tre hotellene i kjeden anlagt i nærheten av en metrostasjon, slik at det skal være enkelt og bekvemt å komme seg rundt. På hotellets hjemmeside finner man tips og forslag til kulturelle opplevelser og restauranter i Dubai.

Luksushotell med italiensk design

I området Dubai Culture Villa ved Dubai Creek har det åpnet et nytt hotell som til tross for den generelt høye standarden i Dubai er i en klasse helt for seg selv. Palazzo Versace er inspirert av 1500-tallets Italia og har 215 værelser samt 169 leiligheter som alle er utformet og dekorert av motehuset Versace. Blant hotellets fasiliteter finner du flere lagunebassenger og hager med forskjellige nivåer samt åtte ulike barer og restauranter – blant annet musikkbaren Q’s Bar and Lounge, som eies av den amerikanske musikeren Quincy Jones, som blant annet produserte Michael Jackson-albumet Thriller.

Tropisk regnskog

I hjertet av Dubai finner du nå en innendørs regnskog med mer enn 3000 planter og dyr. The Green Planet, som stedet heter, er den første såkalte «biodomen» i Midtøsten.
Stedet er oppdelt i fire nivåer som representerer de fire nivåene i regnskogen: helt oppe mellom tretoppene, over jorden, på jorden og under jorden/vannet. I hagen kan man i tillegg til utallige tropiske planter blant annet møte sommerfugler, papegøyer, tukaner, dovendyr og insekter, mens man på de nederste nivåene finner krypdyr, frosker, fisk og skilpadder. Hagen har dessuten et 25 meter høyt tre som er det høyeste innendørstreet i verden.

Sunn på den smarte måten

HAPI, Dubais populære, miljøvennlige og sunne nye kafé, er det verken rå mat eller veganske retter på menyen. HAPI er nemlig skapt ut fra en filosofi om at sunnhet ikke skal basere seg på begrensninger, men på et balansert kosthold og gode råvarer. Derfor har kafeen i tillegg til ferskpresset juice og salater også hjemmelaget suppe, steik og is på menyen. Med mottoet «Eat, Move, Play» har HAPI dessuten valgt å lage en parkour-bane og et yogalokale i samme bygning som kafeen.

Regionens største temapark

I høst åpnet Dubai Parks and Resorts dørene for Midtøstens største temapark. Her kan både barn og voksne slå seg løs i de mange attraksjonene i Legoland, og deretter kjøle seg ned i badelandet Legoland Water Park. Stedet omfatter i tillegg til de to Lego-parkene også Motiongate – en Hollywood-inspirert temapark – og Bollywood Parks™, en park med forlystelser og attraksjoner som tar utgangspunkt i de største Bollywood-filmene. I alt har Dubai Parks and Resorts nesten 100 attraksjoner samt et shoppingområde med 50 butikker og restauranter. Ved siden av parken ligger Lapita™ Hotel, hvor karusellentusiaster kan overnatte i gåavstand til temaparkene. Dubai Parks and Resorts forventer dessuten å åpne Midtøstens første Six Flags-fornøyelsespark i samme område i 2019.

Verdens største innendørs fornøyelsespark

I tillegg til de mange utendørs fornøyelsesparkene kan Dubai også skryte av å ha verdens største innendørs fornøyelsespark, IMG Worlds of Adventure. Her kan barn i alle aldre oppleve kjente figurer og universer som superheltene fra Marvel, tegneseriefigurene fra Cartoon Network og forhistoriske dinosaurer. I 2020 utvides parken med verdens største temapark, IMG World of Legends, som skal romme i alt ni forskjellige tematiserte områder fordelt på 185 000 kvadratmeter. De mange forlystelsene, vannskliene og showene inkluderer verdenskjente figurer som Pokemon, Teenage Mutant Ninja Turtles, Barbie, Byggmester Bob og Lokomotivet Thomas.

Reisetipsene er laget i samarbeide med Dubai Tourism in Norway.