7 ting du bør spørre om når du sjekker inn på hotellet

7 ting du bør spørre om når du sjekker inn på hotellet

Slik får du mye mer ut av hotelloppholdet neste gang

(ODD ROAR LANGE): Når du skal bo på hotell så handler det om mer enn pris. Det handler også om å gjøre oppholdet ditt best mulig. Og det finnes noen smarte triks som jeg bruker så ofte jeg kan. Og det bør du også gjøre.

1) Bytt rom hvis du er misfornøyd. 
Jeg vil gjerne ha rom med utsikt, og helst ikke utsikt mot bakgården. Derfor prøver jeg å sjekke litt på forhånd, og senest ved ankomst hvor de beste rommene er. Og så er det bare å spørre om å få et av disse. Eventuelt å bytte hvis de gir deg et annet.

2) Gratis ekstrainnhold
Gratis wifi burde være en selvfølge på alle hotell. Men slik er det ikke på alle hotell. Derimot er dette noe av det de enkelt kan gi deg i prisavslag.
Det samme gjelder en gratis avis samt å sørge for at frokosten er inkludert. Unngå ekstraoverraskelser og ekstra kostnader. Spør ved innsjekking, og spør du om å få det inkludert så vil du (forbausende) ofte oppleve at det ender opp som en gratis service fra hotellet.

3) Samarbeidspartnere
Hotellene har ofte samarbeidspartnere som du kan benytte deg av, rimelig eller gratis. Det kan være spaanlegg, treningsstudio eller kulturopplevelser som hotellet har avtale med. Spør om dette allerede ved innsjekking eller send dem en mail før ankomst.

4) Kostbare turistfeller
Når du er på hotellet og kjøper billetter til turistattraksjoner i hotellresepsjonen vil du ofte oppleve at de har et ekstra påslag i prisen.
Sjekk direkte ved attraksjonen hva som er prisen der. Husk at det kan lønne seg å betale en euro eller to ekstra for å unngå enorme køer ved f.eks Eiffeltårnet, Colosseum, Vatikanet etc. Men spør gjerne hotellets concierge om tips til annet enn byens/stedets «turistfeller». Ofte er disse mye billigere/gratis - og veldig mye hyggeligere.

5) Sen utsjekkingstid
Hvorfor ikke beholde rommet så lenge som mulig?
Da kan du ta en dusj etter reisens siste rundtur i byen før du setter kursen mot flyplassen. De fleste hotell kan gi deg mange timer ekstra helt gratis, mens andre tar en 100-lapp i betaling. Det kan det absolutt være verd.

6) Gratis oppgradering
Husk å bestille og eventuelt betale hotelloppholdet direkte via hotellets hjemmeside. Ikke bruk tredjeparts bookingsider. Hotellene gir de beste rommene til dem som booker direkte, og dersom du har betalt hele summen direkte til hotellet så er det mye lettere å få en oppgradering uten å betale ekstra for det. Husk å spørre etter et hjørnerom når du sjekker inn. Dette er nemlig de største rommene.

7) Et stille rom
Pass på å få rom som ikke ligger rett over nattklubben eller like inntil heisen. Dette kan være forskjellen på en god natts søvn og et søvnløst mareritt. Dersom du oppdager dette etter at du har fått romnøkkelen, gå tilbake til resepsjonen, vær høflig og be om et nytt rom.

Bonustipset: Husk at hotellet har flere toalettsaker enn de du finner på badet på rommet. Dersom du trenger noe ekstra - som barbersaker, tøfler, sysaker, skopussesaker etc: spør etter det i resepsjonen. 
 

Dette kan du "stjele" med deg fra hotellet

(ODD ROAR LANGE): Er det akseptabelt å ta med en fin kleshenger fra hotellet hjem? Eller, kan du pakke inn vinflasken i hotellets håndkle for deretter å legge det i kofferten?

Gjør du denne feilen i London så kan ferien være ødelagt

Gjør du denne feilen i London så kan ferien være ødelagt

Glem Aperol spritz i sommer. Det er denne som gjelder

Glem Aperol spritz i sommer. Det er denne som gjelder