Advarer: -Dropp førjulsturen til utlandet

Dette må du vite dersom reisen allerede er betalt

Årets førjulstur til utlandet ser ut til å gå i vasken. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Planlegger du en utenlandstur før jul? Den bør du droppe. Det mener forsikringsselskapet Tryg som advarer mot den voksende koronasmittesituasjonen i utlandet.
Dette kommer bare noen timer etter at amerikanske myndigheter advarer sine borgere mot å reise til Danmark.

Kan bli avlyst

Med økende coronasmitte i Europa ber forsikringsselskapet Tryg folk om å vente med å bestille reiser. De sier at reisen kan bli avlyst på grunn av coronatiltak.

- Koronapandemien i Europa blir verre dag for dag. Bli hjemme til smittetallene går nedover, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg.

- De som tar sjansen på å reise ut av Norge nå, kan risikere at reisen blir avlyst eller sterkt begrenset på grunn av koronatiltak på reisemålet. Vi anbefaler at man ikke planlegger reiser til utlandet nå, men venter til pandemien er på retur, sier han.

Komme du fra utlandet til Norge fra 26. november så er det disse reglene som gjelder.

Ingen penger tilbake

Men vær klar over at allerede bestilte billetter ikke refunderes fra forsikringsselskapene.

Kommunikasjonssjefen i Tryg understreker nemlig at reiseforsikringen ikke dekker kostnader i forbindelse med nasjonale tiltak i forbindelse med pandemien, slik for eksempel Østerrike innførte mandag denne uken.

- Det er bare reiseråd utstedt av det norske Utenriksdepartementet som gir grunnlag for avbestillingsdekning over reiseforsikringen, sier Irgens.

Og foreløpig finnes ingen slike koronarelaterte reiseråd fra UD.

Redningen er dersom du har bestilt en refunderbar billett. I noen tilfeller får du ikke pengene tilbake, men kan forskyve reisen til et senere tidspunkt.
Reiseforsikringen betaler tilbake reiser som må avlyses grunnet plutselig og uforutsett sykdom.