Airbnb tilbyr gratis husvære til Trump-flyktninger

Airbnb tilbyr gratis husvære til Trump-flyktninger

Vi må stå sammen med dem som er flytkninger, mener Airbnb-sjefen

(Odd Roar Lange): Brian Chesky er toppsjefen i Airbnb. I 2008 var han med på å grunnlegge bedriften. Og nå går han hardt i mot Trumps brutale framferd mot flyktninger. 
" Å nekte flyktninger eller personer fra spesielle nasjoner adgang til USA er ikke riktig. Vi må heller så sammen med dem som er hardt rammet", skriver Brian Chesky på sin twitterprofil
Og deretter følger han opp: 
Airbnb tilbyr gratis overnatting til flyktninger eller andre som nektes adgang til USA. Følg med for mer informasjon, og kontakt meg dersom det haster med bosted.

Derfor skal vi stå opp

Dette er et godt eksempel på hvordan reiselivsnæringen kan stå opp og vise ansvar når politiske ledere svikter og følger i samme spor som Hitler gjorde før han lot Holocaust bryte løs for fullt.

I siste episode av Skavlan deltok Hédi Fried - en av de siste gjenlevende som ble sendt til konsentrasjonsleiren Auschwitz. I programmet fortalte hun hvordan de opplevde den siste tiden før Hitler kom tll makten og raserte Europa. Og om alle likhetstrekkene vi ser med Trump og de sterke høyrevindene som blåser over oss. Hun sender ut en sterk advarsel. Nå må vi være våkne.

Man kan si mye om Airbnb og om det er ansvarlighet å sette i system et reiselivstilbud som slipper unna skatter og avgifter. Men denne gangen viser de ansvar. Et godt utspill fra Brian Chesky.

Nå må du huske dette hvis du flyr med SAS og Widerøe

Nå må du huske dette hvis du flyr med SAS og Widerøe

Slik har du aldri sett gullbyen Trondheim før

Slik har du aldri sett gullbyen Trondheim før