Kvinne (39) arrestert etter hærverk - stanset av vaktmesteren

Her kan du bare glemme reiseforsikringen 

Pantheon er godt bevoktet, men en kvinne klarte å ødelegge verdifulle lysestaker. Foto: Odd Roar Lange

Pantheon er godt bevoktet, men en kvinne klarte å ødelegge verdifulle lysestaker.
Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Ødeleggelser av uerstattelige, historiske gjenstander skjer stadig oftere. Noen ganger ved rene uhell, som da en brasiliansk turist presterte å ødelegge en statue mens han skulle ta en selfie i nasjonalmuseet i Lisboa.

Denne gangen er det Italia det handler om. En 39 år gammel en rumensk kvinne ble sist helg arrestert etter å ha ødelagt to verdifulle kandelabre i Pantheon.
Pantheon ligger midt i Roma sentrum og er en av byens største og mest kjente turistattraksjoner. Kvinnen gikk inn i den gamle kirken og begynte å kaste tre kandelabre på bakken.
Hun knuste et av ornamenter med neven, før hun deretter forsøkte å slå i stykker også to andre lysestaker.

Vaktmesteren

Men dette ble heldigvis forhindret av vaktmestere som var på jobb i Pantheon. Og hun ble holdt fast til politiet arresterte henne. På spørsmål om hvorfor hun å utførte hærverket skal hun ha svart politiet:
 -Jeg vet ikke ...!
Hun er nå siktet for grovt skadeverk på gjenstander av kulturell betydning.

På sykehus etter hærverk

Hærverket i Pantheon kommer bare få dager etter at to turister havnet på sykehus etter å ha forsøkt å bryte seg inn i Colosseum for å spraye grafitti. Den ene av dem skadet seg stygt i et fall under innbruddsforsøket og må regne med et flere uker langt opphold på sykehus. Det spørs hva reiseforsikringsselskapet sier til den regningen...