Her bør du absolutt være fredag den 13.

Og du trenger ikke ha en Aston Martin for å synes at dette er tøft.

(ODD ROAR LANGE): Fredag den 13. november 2020 er det endelig Norgespremiere på James Bond-filmen «No time to die», etter koronautsettelsen fra 3. april i år.
Og hvis du vil ha en ekstraordinær god «Nær-James-Bond-Opplevelse» så bør du være ved Atlanterhavsveien i Møre og Romsdal denne dagen (og gjerne hele den påfølgende helgen.
Noen av opptakene til filmen ble gjort ved den nasjonale turistvegen langs Hustadvika, like ved stedet der cruiseskipet «MS Viking Sky» var nær ved å forlise 23. mars 2019.

Norgesreklame

Opplev vakre Atlanterhavsvegen - og Storseisundbrua - i løpet av 2020. Foto. Odd Roar Lange

Selv om opptaket på Nordvestlandet ble gjort langs den spektakulære kystvegen i begynnelsen av juni 2019 så kommer det neppe til å fremgå av filmen at opptaket er gjort i Norge.
Men nå er det er opp til reiselivsnæringen selv å sørge for at turister kommer til stedet der filminnspilling ble gjort.
Og i tillegg til å kjøre på den samme vegstrekningen, kan de få med seg noen fantastiske naturopplevelser i nærheten.

Se kjøringen fra Atlanterhavsvegen - 22 sekunder ut i traileren (lenke litt senere i artikkelen)

Se kjøringen fra Atlanterhavsvegen - 22 sekunder ut i traileren (lenke litt senere i artikkelen)


Det er strengt tatt litt overraskende at ikke reiselivsaktørene allerede har benyttet seg av den dobbelte pr-effekten for lenge siden.
Men selv om den kommer sent, så kommer de forhåpentligvis godt.
Det kommer ikke til å bli noen gratis-effekt til Nordvestlandet, så her må de gjøre jobben selv.

Se bilder fra Atlanterhavsvegen. Klikk på bildet for å se det i større format. Alle foto: Odd Roar Lange

Dette kan du oppleve

Med tanke på hvor fin og unik Atlanterhavsvegen er, så er det foreløpig ikke tatt ut noe stort kommersielt potensiale av å ha flere hundre tusen turister på besøk hvert år.
Men du kan selvsagt få med deg Norges styggeste turistattraksjon hvis du stopper ved til Hågå .
Romsdalsmuseet har sitt Ergan Kystfort i Bud, mens man kan overnatte, spise og nyte livet ved Hustadvika Gjestegård og Håholmen Havstuer.
1800 tilskuere så 1. august 2018 den spektakulære norgespremieren av «Mission: Impossible – Fallout» på fjellplatået Preikestolen i Rogaland.
De fikk med seg en spesiell hilsen fra filmens stjerne Tom Cruise.
Norgespremieren gikk av stabelen to dager før selve kinopremieren i Norge.
Til norgespremieren av actionfilmen hadde norsk reiselivsbransje fløyet inn en rekke internasjonale medier. Dette ble gjort for å skaffe blest om turistmagneten i Lysefjorden.

Dra til sjøs for en kino

Alt ligger godt til rette for å gjenta et liknende stunt ved Atlanterhavsvegen den 13. november 2020 - dersom de kjenner sin besøkelsestid.
Det bør rigges opp et filmlerret på et aktuelt sted, slik at man både kan få med seg det beste av James Bond og det beste av Atlanterhavsvegen på samme tid. Uansett vær.
Og samtidig fristes til å ta hele helgen ved havet.
James Bond-pakker kan selvsagt selges hele 2021. Toppet med en Dry martini - shaken, not stirred.

Dette er filmen

James Bond (Daniel Craig) har forlatt aktiv tjeneste og nyter et rolig liv på Jamaica. Gleden av et tilbaketrukket liv er kortvarig når hans gamle venn Felix Leiter fra CIA dukker opp for å be om hjelp. Oppdraget omhandler å redde en kidnappet forsker, men dette viser seg å være langt mer utfordrende enn forventet, og fører Bond på sporet av en mystisk skurk bevæpnet med farlig ny teknologi. Det er klart for «No time to die».
PS: Daniel Graig var ikke med på opptakene i Norge, men vil ved hjelp av datateknologi bli plassert inn i spektakulære bilscener.