Dette er eks-turistsjefens nye jobb

Øker farten med å skape reiseliv hele året

SAMMEN PÅ LAGET: Bente Bratland Holm, Terje Hatlen-Stokke, Marit Høvik Hartmann.

(ODD ROAR LANGE): I flere år var hun Reiselivs-Norges ansikt og stemme. Nå har Bente Bratland Holm fått ny jobb. Når går hun inn i konsernledelsen i selskapet DSD Explore.

DSD Explore har nylig kjøpt opp Z Event, Y Story og Reisverket, og med seg i sin nye konsernledelse har selskapet fått med seg to erfarne ledere med båfe Bente Bratland Holm og Marit Høvik Hartmann.

- Bente og Marit har vært med helt fra starten på utviklingen av forretnings- og merkevarestrategien for DSD Explore. De har vært diskusjonspartnere og prosessledere under etableringen av DSD Explore, sier konsernleder Terje Hatlen-Stokke.
Nå får han med seg begge to som interim-ledere i DSD Explore sin konsernledelse.
- Svært mange oppkjøp og fusjoner feiler fordi man tar for lett på lederbehovet i en overgangsfase. Den feilen skal ikke vi gjøre. Derfor har jeg fått med meg to av Norges mest erfarne ledere innen sine fagfelt inn i min konsernledelse, fortsetter Hatlen-Stokke.
Få kjenner reiselivet i Norge bedre enn Bente Bratland Holm. Hun har tidligere vært hele Norges reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, hun har vært adm.dir. i Visit Oslo og hun har etablert Norway Convention Bureau.
Bente har hele veien jobbet for å tilrettelegge reiselivsnæringen for fremtiden, med fokus på helårsturisme, bærekraft og ikke minst digitalisering.

Få opp farten

- DSD Explore har en ny og ambisiøs måte å tenke utvikling av reiselivet på, og min rolle er å sette fart på synergiene mellom selskapene i familien. Slik øker potensialet for helårlige arbeidsplasser på de stedene vi opererer, sier Bente Bratland Holm.
Marit Høvik Hartmann har tidligere vært adm.dir. i Geelmuyden Kiese og i McCann Oslo, og hun har også ledet Oslo Brand Alliance med ansvar for å bygge Oslo internasjonale merkevare. Det var i dette arbeidet hun ble kjent med Bente, som hun i dag jobber i team med.

Det handler om folk

- Bente og jeg deler de samme verdiene. Vi liker komplekse utfordringer og vi har en metodisk tilnærming som kombinerer forretning og merkevare. Som erfarne ledere vet vi også at det alltid handler om folk. Da vi ble kjent med DSD Explore, fant vi et reelt verdidrevet selskap med store ambisjoner. Hvert selskap i porteføljen ledes av folk med hjertet utenpå skjorta. Å få være med å bygge konsernledelsen her, er fantastisk givende, sier Marit Høvik Hartmann.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.