Test: Kan virkelig god lyd ta liten plass på reisen?

Hva skjer når du velger øreplugger fra øverste hylle?

De tar liten plass i lomma, men sørger for stor lyd på reisen. Beoplay E8 Motion leverer.
Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): La oss starte med et klassisk dilemma: Best mulig støydemping på flyet - eller minst mulig plass og vekt i bagasjen?
Det er velkjent for mange. Og det er ikke løst, én gang for alle. Men hvis du skal gå for god lyd og samtidig ønske om lite plasskrevende og lett vekt. Hvor starter du da?

Den danske elektronikkgiganten Bang & Olufsen er i alle fall ikke et dårlig sted å begynne. Selskapet som bygd seg opp som leverandør av high-end-produkter både innenfor lyd og bilde. Gjennom 93 års utvikling har B&O funnet sin plass i titusener av hjem som ønsker det ypperste av dansk design.
Men, tilbake til reise. Da handler det vel så ofte om størrelse som design. Men er det mulig å kombinere det, og allikevel få et godt resultat?

God design

Beoplay E8 Motion er en av Bang & Olufsens siste trådløse i-øret-prugger for folk i farten.
Ørepluggene er støv og vannavvisende, og tåler derfor at du bruker dem selv om det regner. Men, ta dem av før du stuper ut i vannet for en dukkert. Ørepluggene er i elegant B&O-design ved Jakob Wagner, av lær og aluminium.

Lading mens du reiser

Beoplay E8 Motion består, i tillegg til ørepluggene, også av en oppbevaringsboks som har eget batteri.
Hvis du lader opp boksen med ørepluggene inni så kan du lytte ca 4 timer med medium volum. Deretter legger du pluggene tilbake i boksen for lading (kan gjøres inntil tre ganger mer fullading). Lading av boksen tar ca 2 timer hvis du lader med kabel. I så fall bruker du USB-ledning.
Før du tar pluggene i bruk så må du lese bruksanvisningen nøye. For pluggene betjenes ved via utvendig touchpanel på selve pluggene. Her må du rett og slett pugge manualen. Eller prøve deg frem.
Et pluss for at du enkelt kan sette pluggene på pause og bruke de utvendige mikrofonene slik at du kan føre en samtale eller høre beskjeder på flypass/jernbanestasjon etc.
Du kobler ørepluggene til avspillingsenheten (f.eks. mobiltelefonen/nettbrett) via bluetooth. Total lyttetid skal være 16 timer. Men dette avhenger av gjort høyt volum du bruker, og temperaturen ute.

God lyd på reisen

Ørepluggene har vært brukt på en rekke flyreiser og togreiser i inn og utland. Først og fremst til lytting av musikk og podcast. Og litt ved å se film via Ipad (ios) og Huawei P30Pro (Android).
For musikk, radio og podcast er de svært gode. Lyden fylles godt, både når det gjelder diskant og mellomtoner - og ikke minst bassregisteret.
Jeg lastet ned B&O-appen (gratis) som ga meg mulighet til å bruke equalizerfunksjonen. Da får du virkelig glede av Beoplay E8 Motion-pluggene.

Film og video

Når det gjelder strømming av film har jeg hatt litt trøbbel med forsinkelse i synkroniseringen. Problemet var størst via Ipad.
Du kan gjerne besvare telefonsamtaler via Beoplay E8 Motion. Og du hører godt hva den andre ønsker å si, men vær klar over at Beoplay E8 Motion fanger opp romstøyen rundt deg, så det kan by på problemer for motparten. Her måtte jeg ved flyplassopphold koble fra ørepluggene og heller snakke direkte i telefonen.
Selv om Beoplay E8 Motion er beregnet til aktivitet så må du være litt varsom hvis du bruker dem under sykkelturer på ujevnt underlag. Her kan pluggene falle ut i fart, og letingen blir en møysommelige affære (selvopplevd). Et snorsett ville vært perfekt under slike omstendigheter.

Lettvekter

Total vekt for Beoplay E8 Motion-plugger med boks er 58 gram. Pluggene veier 6 og 7 gram. Og siden boksen er avrundet i kantene får deg fint plass i lommen (den er noe større enn Earpod-boksen, for dem som kjenner den)

I esken medfølger tre sett ekstra gummiringer som bygger ut selve ørepluggen slik at den passer til ditt øre. Det samme gjelder 8 ulike endestykker (4 sett) som skal inn mot selve øregangen. Bruk litt tid på å finne den som passer dine ører best. For dette gir deg mulighet til å optimalisere resultatet. Og det gjør at pluggene ikke faller ut når du beveger deg.
La meg gjerne foreslå Roxy Musics «True to life» eller låten «Axel F» fra Beverly Hills Cop med Harold Faltermeyer som testmusikk for å sjekke at lyden er optimal for deg.
Dersom du er uheldig og mister den ene av ørepluggene, eller selve oppbevaringsesken/ladeboksen, så er det mulig å få kjøpt disse hver for seg. Prisen 1200 kr for hver av ørepluggene og 2000 for esken.

Oppsummering

Beoplay E8 Motion er et godt kjøp for deg som er kresen på god lyd og fint design - og som samtidig er flink til å ta vare på tingene dine.
Prisen på kr 3250 gjør at du bør ta godt vare på ørepluggene dine på reiser (og når du er hjemme).
Og når du først har gått til anskaffelse av Beoplay E8 Motion, og har brukt litt tid på å stille dem inn samt gjort deg kjent med betjeningsystemet, så kommer du til å nyte reisene fremover.
Beoplay E8 Motion kommer til å bli et kjært reisefølge, og treningsfølge.
PS: De finnes i fargene hvit eller grå.
Les mer om Beoplay E8 Motion på produsentens hjemmeside.

Følger du Thetravelinspector på Instagram?