Bli med på spennende britiske museer akkurat nå

Slik kan du få opplevelsene rett hjem

vb34181786_0.jpg

(ODD ROAR LANGE): Tusenvis av nordmenn har Storbritannia som sitt favorittreisemål. Lengselen er stor etter å få reise rundt i et spennende reiseland. Men vi må smøre oss med tålmodighet ennå en stund. Eller må vi egentlig dét? Dersom du vil reise på ordentlig så må vi vente litt, men du kan reise rett fra stua di akkurat nå.

Bli med på museum

Den internasjonale museumsuken, som går fra 11. til 17. mai 2020, gir oss sjansen til å feire alt som er flott med kulturinstitusjonene våre - og Storbritannia er fullpakket med museer som er verdt å oppdage, selv på avstand. Her er noen av de virtuelle verdenene som gjør nasjonens store museer levende fra hjemmets komfort, og de er perfekte for kulturelle personer.

 V&A

Med en samling som spenner over 5000 år med menneskelig kreativitet, kan seerne fordype seg i den digitale verdenen til Victoria and Albert Museum. Samlingene på nett dekker flere ulike perioder og stiler, og gir et innblikk inn i verdens største kreative sinn, du kan utforske alt fra gammel keramikk til manuskripter, og Raphael Cartoons og Alexander McQueen aftenkjoler.

British Museum

Besøkende på nett kan ta fatt på en digital reise og oppdage det nylig oppdaterte nettsamlingen til -British Museum, den dekker mer enn to millioner år med arv og menneskelig innsats. Med 4,5 millioner gjenstander og 1,9 millioner bilder, har samlingen nye oppdateringer og forbedret zoomfunksjonalitet. En interaktiv opplevelse med tittelen The Museum of the World vil ta deg med på en reise gjennom tid, kulturer og på tvers av kontinenter, med museumskuratorer som gir innsikt hvert steg på veien. Ved siden av et vell av nettutstillinger å utforske, finnes det et utrolig utvalg av historiske gjenstander, fra egyptiske mumier til figurer og keramikk. 

RAF Museum

Gå tilbake til fortiden for å oppdage mer enn et århundre av flyhistorie på Royal Air Force Museum, takket være virtuelle omvisninger til flere utstillinger. Fra å lære om luftfartspionerer til flyene de fløy, gir omvisningene en unik innsikt i noen av menneskene og flyene som var med på å forme Storbritannia.

Natural History Museum

Naviger i galleriene til Natural History Museum takket være Google Street View når du skal oppdage den unike samlingen av utstillinger. Kjent over hele verden for sin vitenskapelige forskning og ekspertise, blir en interaktiv opplevelse med tittelen “Making Natural History” snakket om av en museumskuratorer og utforsker alt fra solsystemets opprinnelse og menneskeheten til evolusjon, natur og fremtid.

Household Cavalry Museum

Sett deg opp for en virtuell 3D-omvisning i Husholdningenes kavalerimuseum Household Cavalry Museum for et unikt blikk på arbeidet til dronningens livvakt. Oppdag fargene, uniformene, våpnene og regaliene som ble brukt av de to seniorregimene i den britiske hæren, med detaljer om historien og prestasjonene til Household Cavalry.

Palace of Holyroodhouse

Oppdag den utsøkte naturen til dronningens offisielle bolig i Skottland med en virtuell 360-graders bilderomvisning av Palace of Holyroodhouses viktigste rom. Klatre opp de store trappetrinnene, sol deg i det praktfulle morgentegningsrommet og bla gjennom alle kunstverkene, billedvevene og pyntegjenstandene som pryder kongens sengekammer i den skotske kongelige historien.

Birmingham Museum and Art Gallery

Avdekk alt fra kunst og metallverk til arkeologi og lokal historie på en virtuell tur rundt Birmingham Museum and Art Gallery. Fire forskjellige turer utforsker museets kunst- og historiegallerier, som dekker 700 år med kunstverk fra 1300-tallet til i dag, byens historie og oppdagelsen av Staffordshire Hoard - det største lageret av angelsaksisk gull som noen gang er oppdaget.

World Museum – National Museums Liverpool

Utforsk kunstens, kulturens og naturens verdener med virtuelle omvisninger rundt World Museum i Liverpool. Få med deg National Museum Liverpools enorme samlinger fra hele verden på World Cultures gallery, utforsk historien til den naturlige verdenen i Dinosaurs and Natural World Exhibition, eller nyt en utrolig utstilling av den berømte japanske kunstneren Taki Katei – den første som blir arrangert utenfor hjemlandet. 

SS Great Britain

Dra rundt på de virtuelle dekkene til SS Great Britain, det banebrytende skipet som ble skapt av ingeniøren Isambard Kingdom Brunel og bidro til å endre historien. For øyeblikket er det fortøyd i Bristol og ses på som et av de viktigste fartøyene, blandingen av størrelse, kraft og sjøteknologi på lanseringstidspunktet i 1843 viste vei for en ny tidsalder for maritime reiser.

Waddesdon Manor

Gled deg over Buckinghamshires Waddesdon Manor i virtuell form, med omvisninger som gir deg mulighet til å se rom som ikke alltid er tilgjengelige for publikum. Bli overrasket av de intrikate kunstverkene og forseggjorte rustningene i Bachelors' Wing, avdekk skatter i tårnets tegnerom og beundre flotte møbler i Green Boudoir - stedet der baron Ferdinand de Rothschild ga en juvelbesatt vifte til dronning Victoria i 1890. 

HMS Belfast ligger på Themsen. Bli med om bord - hjemmefra.   Foto: Odd Roar Lange

HMS Belfast ligger på Themsen. Bli med om bord - hjemmefra. Foto: Odd Roar Lange

HMS Belfast – Imperial War Museums

HMS Belfast ble skapt av Pan 3Sixty, ta deg en tur på de digitale dekkene for et glimt av livet om bord i båten i krigstider. Det er permanent fortøyd i Themsen som et Imperial War Museums ship, oppdag mer om den kongelige armeens mest betydelige overlevende fartøyet fra andre verdenskrig mens du fordyper deg i en historie som omfatter arktiske konvoier, D-dagen, den kalde krigen, Korea og mye mer.

Museumslisten er satt sammen av Visit Britain

Les mer om reiser i Storbritannia her: