Britannia Hotel får plass i denne eksklusivt hotellklubben

Kun fem hotell i Norden får plass i denne klassen

(ODD ROAR LANGE): Flere måneder før hotellet åpner dørene etter et omfattende restaureringsarbeide er det klar at Britannia Hotel i Trondheim har nylig fått innvilget medlemskap i The Leading Hotels of the World. Dette er en eksklusiv medlemsklubb bestående av noen av verdens absolutt beste hoteller. Britannia Hotel blir det femte hotellet i Norden som får innvilget medlemskap sammen med Hotel Continental i Oslo, D`Angleterre i København, Grand Hotel i Stockholm og Kämp i Helsinki.

Utvalgte hotell

Leading Hotels består av 375 hoteller i 75 land over hele verden. Felles for dem alle, er at de er spesielt utvalgte femstjerners hotell som må etterleve en svært streng kvalitetsstandard på over 800 sjekkpunkter. Nye medlemmer må også bli anbefalt inn av eksisterende medlemmer og må bestå flere tester i tillegg til å bli valgt inn av en egen jury. Standardene tar blant annet for seg kvaliteten på hotellfasiliteter og tjenester, restauranter og velvære-fasiliteter, og viktigst: servicenivå og gjeste- oppfølging i alle ledd. Alle hotell blir grundig testet hvert år av hemmelige inspektører som følger opp de 800 punktene og sikrer at det leveres på den høye kvalitetsstandarden som et medlemskap i Leading Hotels krever.

Gjenåpner i 2019

Britannia Hotel er for tiden inne i det siste året av en tre-årig, omfattende total-renovering, etter at hotellet ble kjøpt av Odd Reitan i slutten av 2015. Hotellet stengte sommeren 2016 og åpner dørene igjen den 1. april i 2019. Da med 257 nye rom og suiter, seks restauranter og barer, spa & gym, ballroom og selskapslokaler, i tillegg til nye konferanse- og møtefasiliteter.

Skal bli et reisemål

-Vi har ett mål om at Britannia skal bli ett av Skandinavias aller beste hotell og et reisemål i seg selv. Gjennom dette samarbeidet og med de kravene som Leading Hotels stiller til servicegrad, hotell- og restaurantfasiliteter og gjestebehandling, er vi overbevist om at vi skal klare å lykkes med det. Vi gleder oss enormt til åpningen 1. april neste år og ser frem til å ønske både norske og internasjonale gjester fra hele verden velkommen til nye Britannia, sier en fornøyd hotelldirektør Mikael Forselius i en pressemelding.

Strategisk valg

-Dette er et strategisk riktig og viktig veivalg for Britannia Hotel.
De kvalitetene som investeres i selve hotellet nå, både på rom & suiter, i alle fellesområder, i spa og i de ulike konseptene vi planlegger på mat- og drikke, er på internasjonalt femstjerners nivå.
Nye Britannia Hotel er en god match for Leading Hotels i Skandinavia og vi gleder oss til å se effekten av samarbeidet. Dette er et riktig steg på veien mot å nå hotellets visjon om å skape et reisemål, uttaler prosjektleder i Britannia Hotel AS, Bjarte Gjerde.

En unik mulighet

- Leading Hotels of the World er en meget sterk merkevare og en svært attraktiv samarbeidspartner for Britannia og vi ser frem til å jobbe tett med de i årene fremover for å øke andelen internasjonale gjestedøgn til Britannia og Trondheim by. Gjennom de internasjonale salgs- og distribusjonskanalene deres og kvalitetsstempelet som medlemskapet gir oss, åpnes dørene for et nytt marked med internasjonale high-end gjester fra hele verden, mener salg & markedsdirektør Peter Gjerde.
- Vi får innpass i et unikt nettverk av noen av verdens beste hoteller, som vi kan samarbeide med og måle oss opp i mot. Britannia Hotel blir nå virkelig en del av det gode selskap, som i tillegg til de fire øvrige nordiske medlemmene, også inkluderer storheter som Ritz Hotel i London og Paris, Le Sirenuse i Positano, Le Royal Monceau og Le Bristol i Paris, Faena Hotel i Miami og Negresco i Nice for å nevne noen av de over 375 unike medlemmene, avslutter Peter Gjerde.
Britannia Hotel vil være tilgjengelig på Leading Hotels of The World sin nettside www.lhw.com fra og med starten på august i år. Hotellet er åpen for online rombestilling på www.britannia.no

Om Britannia Hotel

Britannia Hotel åpnet første gang i 1870 og på nytt med dagens fasade i 1897. Hotellet er å regne som en av hotell-ikonene i Norge og har opp i gjennom årene vært et svært viktig møtested for Trondheims befolkning. Hotellet ble kjøpt av Odd Reitan i 2015 og stengte i juli 2016 for en omfattende total-renovering (verdt over 1 milliard) på nesten tre år. Nye Britannia re-åpner 01. April 2019. Hotellet får 257 nye rom og suiter, flott spa og velværeavdeling, moderne konferansefasiliteter, ballroom og selskapslokaler. I tillegg blir det seks spennende mat og drikke- konsept: fra spennende, uformelle restauranter og barer, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen, ledet av Christopher Davidsen. Nylig ble det også bekreftet at hotellet får en helt ny vinbar ledet av Ulf Dalheim.

Om Leading Hotels of The World

Leading Hotels of The World ble stiftet i 1928 og representerer i 2018 over 375 av verdens mest eksklusive hoteller i 75 land over hele verden. Leading er eid av 65 av medlemshotellene og har 25 salgskontorer totalt i verden. Medlemshotellene er individuelle og ofte familie-drevne og hadde en samlet omsetning på over 900 millioner US Dollars i 2017. Leading Hotels har en egen Leaders Club for individuelle gjester med over 130 000 medlemmer.