Brødsmuler er også øl - i alle fall på disse hotellene

Brødsmuler er også øl - i alle fall på disse hotellene

Hit må du reise for å smake på et unikt sommerøl

(ODD ROAR LANGE): Har du noen gang lurt på hva som skjer med maten som blir til overs på hotellene? Nå havner brødrester på bordet igjen - som øl.
Som en del av kampen mot matsvinn har Nordic Choice Hotels brygget øl på brødrester fra hotellene. 80 kilo brød har blitt til nesten 3000 flasker øl.
Ølen, som har fått navnet «No Crumbs Left», er brygget på Klackabacken Brewery i Kristianstad og vil være tilgjengelig på utvalgte Nordic Choice hoteller.
Ølen serveres også i forbindelse med EAT Food Forum i Stockholm 11.-12. Juni.

80 kilo tørket brødrester

Reduksjon av matsvinn er et av hovedtemaene på årets EAT Stockholm Food Forum.
I fire år har Nordic Choice Hotels støttet ulike entreprenører gjennom Local EAT Award. I år har konsernet selv stått for innovasjonen, med en velsmakende løsning på en konkret utfordring i egen bransje.

- Vi jobber kontinuerlig med å finne nye løsninger for å kutte matsvinn på alle våre hoteller. Når vi nå brygger øl på brødrester er det ett av flere tiltak for å redusere matsvinnet. Dette vil også bidra til å nå målet om 20 prosent reduksjon i matavfall innen 2020, sier direktør for bærekraft i Nordic Choice Hotels, Cathrine Dehli i en pressemelding.
Prosjektet er et pilotprosjekt der fire hoteller i Skåne har bidratt med totalt 80 kilo tørket brødrester. Dette har generert cirka 1000 liter øl.

- Matsvinn er et stort problem i hele hotellbransjen. Produksjon av krutonger er en vanlig måte å benytte seg av brødrester på. Men det er en grense for hvor mye krutonger et hotell kan servere. Vi håper at vi på sikt vil vi kunne skalere pilotprosjektet slik at ikke en eneste brødsmule går i søpla, avslutter Cathrine Dehli.

Følgende hoteller vil servere ølen:

Quality Hotel Grand, Kristianstad
Clarion Collection Hotel Temperance, Malmö
Clarion Hotel & Congress Live, Malmö
Quality Hotel Globe, Stockholm
Nordic Light, Stockholm
Clarion Hotel Wisby

Ekte turister har ikke tunnelskrekk

Ekte turister har ikke tunnelskrekk

Trenger du nødpass? Da skal du gjøre dette

Trenger du nødpass? Da skal du gjøre dette