Disse norske cruisehavnene er turistenes favoritter

Se hvilke cruisehavner som er mest populære

norway-2652810_960_720.jpg

Forsidefoto: Aurland Photography/VisitNorway.com

(ODD ROAR LANGE): Norske cruisehavner er svært attraktive hos turister over hele verden. Og fire norske havner gikk til topps når det britiske magasinet Cruise Critic kåret de beste cruisereisemålene i Skandinavia og Baltiske land. I Cruisers’ Choice Destinations Awards 2019 gjorde norske destinasjoner rent bord.
Og kun den femte og siste plassen gikk til et utenlands reisemål.
I tillegg gikk et norsk cruiserederi til topps i sin klasse,
Se den utrolige lista her.

1. Flåm

view-from-the-train-865939_960_720.jpg

Verdensarv-reisemålet Flåm i Aurland gikk helt til topps i kåringen. I Flåm kan turistene, foruten å rusle rundt i det fine området nede ved sjøen, eller reise med elektrisk sightseeing på fjorden også ta Flåmsbana til Myrdal og tilbake. Det er også mulig å sykle fra Myrdal og tilbake til Flåm. Flåm er blant havnene i Norge som har kommet langt i arbeidet for å gjøre cruisenæringen bærekraftig.

2. Eidfjord

norway-789345_960_720.jpg

Eidfjord i Hardanger nevnes ofte ikke når populære cruisehavner listes opp. De kommer i skyggen av Bergen, Stavanger, Gerianger og Flåm. Men tar du turen til Eidfjord så får du virkelig oppleve et vakkert landskap.

3. Oslo

Oslo cruisehavn på tredjeplass i stor kåring. Foto: Odd Roar Lange

Oslo cruisehavn på tredjeplass i stor kåring. Foto: Odd Roar Lange

Oslo er en av landets mest populære cruisehavner. Skipene kan legge til midt i sentrum av byen, og det er kort vei for passasjerene både å ta en tur til fots i byen eller å ta de rutegående båtene ut til Oslofjordøyene.

4. Geiranger

Geiranger øker antall cruisebåtanløp og gjestene er fornøyde. Foto: Odd Roar Lange

Geiranger øker antall cruisebåtanløp og gjestene er fornøyde. Foto: Odd Roar Lange

Rundt 300 000 cruisepassasjerer ankommer Geiranger i løpet av året. Og innseilingen gjennom den trange Geirangerfjorden kan ta pusten fra mange. Inne i bygda kan man enten ta buss eller leie el-bil til utsiktspunktet Dalsnibba. Noen tar også fotturen ut til fjellgårdene langs fjorden.

5. St. Petersburg

Den femte og siste plassen i den Skandinavisk/Baltiske kåringen gikk til St. Petersburg. Men de fire øverste plassene ligger altså i Norge.

Best i sør

I tillegg vant Hurtigruten klassen for cruiseskip som opererer i Sør-Amerika og Antarktis.
Hurtigruten har drevet ekspedisjonscruise til Antarktis siden tidlig på 2000-tallet. I dag er det norske rederiet den største aktøren i Antarktis - og verdens største ekspedisjonscruise-rederi. Sesongen 2019/2020 vil Hurtigruten ha totalt tre skip i Antarktis; MS Fram, MS Midnatsol og nye MS Roald Amundsen.

Du kan lese mer om konkurransen og andre kåringer her.