Københavnbåten med ny restaurant - jakter Michelinstjerne

Københavnbåten med ny restaurant - jakter Michelinstjerne

DFDS i samarbeid med superkokker. Dette får du smake på reisen.

Ferske råvarer knyttet til naturen omkring oss – havet vi seiler på og de skandinaviske landene vi seiler forbi. Dette lander på bordet på restaurant «Sjø».   Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): I mange måneder har DFDS som seiler mellom Oslo og Købehavn jobbet med et nytt restaurantkonsept om bord. Og 1. mai sjøsettes det nye prosjektet for gjestene hvor .
  - Vi drømmer om å gi våre gjester en kulinarisk opplevelse uten sammenligning, og derfor skal vår restaurant «Sjø» løftes til nye høyder.  Vår største drøm er en Michelin-stjerne, og derfor satser vi stort for å se hvor nær drømmen vi kan komme, forteller Linda Palmqvist i DFDS.

Lokal mat - den gode historien

I prosjektet «Reisen mot stjernen» kan du følge startskuddet på DFDS´ nye kulinariske konsept om bord på Københavnbåten (som heter Oslobåden i Danmark). Og nå avslører DFDS resultatet av den målrettede innsatsen.
- Vi ønsker endelig velkommen til den helt nye restauranten «Sjø».
- Sjø er en hyllest til Skandinavia, og her avspeiles vår lidenskap for god mat, lokale råvarer og kulinarisk historiefortelling. Vi drømmer om en Michelin-stjerne på Københavnbåten, og med åpningen av «Sjø» håper vi å nærme oss nettopp dette. «Sjø» åpner for gjester 1. mai 2018. Allerede nå kan du bestille bord til åpningsdagen eller en dato frem i tid, så er du sikret et kulinarisk eventyr til sjøs, forteller Nina M. Forberg Edwardsen i DFDS.

Fra jord til bord                                                                              Foto: DFDS

Dette er priser og viktig informasjon til dem som vil prøve restaurant Sjø i sommer. 

Michelin- og gourmetmat er kjempestort verden over, og Norden henger godt med i kampen om stjernene. Men hva er vår forståelse av god mat og hva forbinder vi egentlig med en Michelin-stjerne?
- For DFDS handler det om kvalitet, sunnhet, innovasjon og service – noe vi allerede har stor fokus på i vår eksklusive a la carte restaurant på Københavnbåtene, Crown og Pearl.

-Vi ansatte den tidligere Michelin-kokken Søren Westh til å hjelpe oss på denne kulinariske reisen. I tillegg er Christian Mortensen, tidligere kjøkkensjef på Kul i Kødbyen og The Paul i Tivoli (hadde Michelin-stjerne i 7 år), ansatt som kjøkkensjef hos oss. 
- Vår største drøm er en Michelin-stjerne, og vi vil se hvor nær vi kan komme den, forteller Palmquist.

Hva har de gjort?

På veien til stjernen har DFDS laget denne kortfilm-TV-serien hvor du kan følge ferden fra begynnelsen og frem til målet.
Her er episodene:

Episode 2

Episode 3

Episode 4

Ja, vi elsker disse norske reiselivsbedriftene

Ja, vi elsker disse norske reiselivsbedriftene

Hurtigruten til krig mot plast

Hurtigruten til krig mot plast