Og plutselig skjedde noe som gjorde at danskene fikk sin egen hytteskam

For en spesiell grunn får danskene til å trosse advarslene

Danskene leier sommerhus som aldri før. Fordi prisene er så lave. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE) : Ingen kan ha unngått å få med seg den vanvittige hyttekrangelen som oppstod i Norge etter koronautbruddet. Myndighetene har lagt ned forbud mot å overnatte i hytter som ligger i en annen enn eierens bostedskommune. Det handler ikke om smittebegrensning eller smittefare, men om risikoen for å overbelaste helsesystemet i hyttekommuner som ikke er dimensjonert etter dagens spesielle situasjon.

Nå rammes danskene

Frontene har vært steile og kritikken har haglet i fra begge sider i Norge. Nå har det spredd seg til Danmark.
Men Norge er ikke det eneste landet som opplever hytteskam i koronatider. I følge den danske avisen BT har fenomenet også rammet danskene for full tyngde.

Tross advarsler valfarter danskene til sommerhusområdene, slår avisen fast. Statsminister Mette Frederiksen stengte den 14. mars ned grensene og danskene kunne dermed bare reise i egen land. Og det har de såvisst fortsatt med.
Mens lokalbefolkningen i sommerhusdistriktene fortviler har antall gjester fortsatt å strømme til. Bolighusformidleren Colman melder om en økning i utleietrafikken på 50 prosent i forhold til i fjor. Og utleieformidleren Novasol har også registrert en stor økning i påskeutleie blant danskene.
En av grunnene til økningen er lavere priser. Bortfallet av tyske leietagere fikk prisene til å stupe. Og danskene lar ikke anledningen gå fra seg.

Københavnere på tur

Danmarks største hyttekommune, Odsherred, ligger i Sjælland, i likhet med mange andre populære områder som Marielyst og Tidsvildeleje nord for København. Mange gjester kommer nettopp fra storbyen København, fordi de vil se noe mer enn sine vanlige «fire vegger».
Det er også denne regionen hvor du opplever den største migrasjonen fra by til land, skriver BT.dk
Men i sosiale medierer kritikken sterk mot de danske sommerhusgjestene.
«Vi vil ikke smittes. Bliv væk», skriver én.
«De skal bare blive hjemme. Sommerhus eller ej», skriver en annen.
Les også om danskene som koronavalfarter til norske favoritt på Jylland.