Her er verdens 100 fineste steder 2019

Ett av dem er norsk - men, du kommer neppe dit

Utrolige Under - er kommet med på den eksklusive nykommerlista til Time.  Foto/faksimile: Ivar Kvaal/Under/The Times

Utrolige Under - er kommet med på den eksklusive nykommerlista til Time.
Foto/faksimile: Ivar Kvaal/Under/The Times

(ODD ROAR LANGE): Time Magazine har kåret dei 100 beste stedene å besøke i 2019. Og med på den meget eksklusive lista kommer restaurant Under ved Lindenes. Restauranten ligger, som navnet sier, under vann. Og har vakt begeistring blant gjester over hele verden. Det spektakulære bygget har naturligvis fått omtale i en rekke av verdens største medier.
Og nå altså: på denne celebre topplista.

Slik har de jobbet med kåringen

Hvordan måler man stedets «storhet» - i kvadratmeter, i hvor mye det har kostet å lage eller besøkendes tilfredshet?
Slike beregninger kan spille en rolle, men like viktig er noe som mange reisende ønsker å oppleve: følelsen av at man har snublet over det ekstraordinære, skriver The Time
For å lage vår andre årlige liste over verdens største steder, anmodet TIME nominasjoner i en rekke kategorier - inkludert museer, parker, restauranter og hoteller - fra våre redaktører og korrespondenter over hele verden så vel som bransjeeksperter.

Viktige valg

Skjermbilde 2019-08-22 18.20.07.png

Deretter evaluerte vi hver enkelt basert på viktige faktorer, inkludert kvalitet, originalitet, bærekraft, innovasjon og innflytelse.
Resultatet er: 100 nye og nylig og bemerkelsesverdige destinasjonersom er verd å oppleve akkurat nå, fra USAs hotteste lokale pizzeria til et Tokyo-museum som gir digital kunst liv.
Og altså - norske Under ved Lindesnes. Et spisested som er fullbooket i lang tid fremover. Så sjansen for å se deg til bord i 2019 er ikke overhengende stor. Og spesielt ikke etter en kåring som dette.
Men, i skrivende stund (21. august 2019) er det noen ledige bord i slutten av november.
Les mer om restauranten her.