Her er årets viktigste - og årets sprekeste apper

Og denne hjelper deg til å holde deg i bevegelse mens du venter på å reise igjen

Skjermbilde 2020-12-02 kl. 11.45.37.png

(ODD ROAR LANGE): 2020 ble året da mange droppet mange reiser, men valgte å ta reisene gjennom digitale plattformer. Enten i form av spill, tv-serier og filmer.
Apple presenterte i dag vinnerne av App Store Årets beste-liste fra 2020, som kaster glans over 15 apper og spill som er de mest populære i året som har gått.
Appen Wakeout vant juryens pris som den beste appen. Den hjelper folk i å holde seg i bevegelse, noe som kan være kjærkomment i et år med lite reiseaktivitet.
Den mest populære appen er Smittestoppappen. Navnet Smittestopp gikk av med seieren i en avstemning om hva som bør være navnet på den nye appen for digital smittesporing. Og appen skal varsle hvis du har vært nærkontakt til en person med påvist smitte.

iPhone:

- Den mest nedlastede gratis iPhone-app 2020 er Smittestopp
- Den mest nedlastede kjøpte iPhone-app 2020 er Procreate Pocket
- Det mest nedlastede gratis iPhone-spillet 2020 er Among Us!
- Det mest nedlastede kjøpte iPhone-spillet 2020 er Minecraft

iPad:

- Den mest nedlastede gratis gratis iPad-app 2020 er Microsoft Teams
- Den mest nedlastede kjøpte iPad-app 2020 er Procreate
- Det mest nedlastede gratis iPad-spillet 2020 er Among Us!
- Den mest nedlastede kjøpte iPad-spillet 2020 er Minecraft

Kreative løsninger

-Dette året har apper i større grad enn tidligere vært et sted for kreativitet og mellommenneskelig kontakt. Det var mulig takket være det utrolige arbeidet som utviklere har lagt ned i å skape moderne, brukervennlige appopplevelser gjennom hele året, sier Apple Fellow Phil Schiller .
-Over hele verden har utviklere gjort forbløffende nybrottsarbeid, og disse Årets beste-vinnerne for 2020 er fremragende eksempler på denne nyskapingen. De har hatt en positiv innvirkning på så mange av oss – fra å holde oss sunne og friske til å hjelpe barna våre med skolearbeid og bekjempe hungersnød.

Hjemmekontoret

Den uavhengige utvikleren av Wakeout! ga arbeidere på hjemmekontor og skoleelever enkle og morsomme mosjonsøvelser som alle kan klare å utføre. Vidstrakte fantasiverdener i spill som Genshin Impact, Legends of Runeterra, Disco Elysium, Dandara Trials of Fear og Apple Arcades Sneaky Sasquatch ga folk en etterlengtet virkelighetsflukt, mens Disney+ ga folk en følelse av ubegrensede muligheter, som mange higet etter. Vinnerne av App Stores Årets beste-liste for 2020 bedret livskvaliteten innenfor husets fire vegger. Zoom la til rette for fjernundervisning, Fantastical hjalp oss med å følge daglige rutiner og Endel dysset oss i søvn.

Klarte du å holde deg i bevegelse i 2020?                                                              Foto: Odd Roar Lange

Klarte du å holde deg i bevegelse i 2020? Foto: Odd Roar Lange

Nyttige apper

Apper er et speilbilde av kulturen vi lever i, og i 2020 var den store utviklertrenden apper med nytteverdi. For å hjelpe brukere, og da spesielt svarte brukere, med å ta vare på sitt mentale ve og vel lanserte Shine en ny kategori med innhold som omhandler interseksjonaliteten mellom mental helse og hudfarge.
For lærere og elever som trengte å skape en ny klasseromsopplevelse, var Explain Everything Whiteboard et glimrende skybasert samarbeidsverktøy som gjorde det mulig for elever å fortsette å samarbeide på prosjekter, selv hjemmefra.
Caribu var perfekt for familier som ønsket å holde kontakten med sine kjære. Plattformen for videosamtaler i sanntid la til flere titalls nye interaktive spill og mer enn hundre nye bøker i året som gikk. Det populære spillet Pokémon GO tok utendørsaktivitetene med inn i stuen. Appen til Verdens matvareprogram, Share TheMeal, gjorde det enkelt for brukere å hjelpe andre.
Til nå har det blitt delt over 87 millioner måltider. Verden rundt har apputviklere brukt sin kreative energi på å underholde brukere og hjelpe dem med å holde seg friske, følge fjernundervisning og holde kontakten med andre.