Dette er et glitrende reisemål - bokstavelig talt

Her kan du lære å lage ditt eget diamantstmykke

(ODD ROAR LANGE): Du har kanskje drømt om å få så noen av verdens fineste diamanter på nært hold. Eller å få kjøpe drikke i flasker med diamantpynt? Nå får du sjansen.
I over 500 år har belgiske Antwerpen vært hjertet i verdens diamanthandel, og selv den dag i dag passerer henholdsvis 84 prosent og 50 prosent av alle verdens rå og slipte diamanter gjennom Antwerpen i Nederland, forteller Visit Flanders i en pressemelding.

Drømmenes teater

Byen huser ca. 1700 diamanthandlere på et område som er mindre enn en kvadratkilometer - og diamantsliperne i Antwerpen er blant verdens absolutt beste. «Cut in Antwerp» er et kvalitetsstempel som brukes over hele verden.
det nye Diva, som åpner dørene 5. mai, kan besøkende oppleve en bit av Antwerpens tradisjonsrike diamanthistorie, og samtidig se hvor tett Antwerpens og diamantenes historie er henger sammen.
I åpningshelgen 5.-6. mai 2018 har museet åpent fra kl. 05-21 begge dagene, og det er gratis adgang for alle. Det hele starter allerede fredag ettermiddag, så feiringen av åpningen varer i alt 57 timer - tilsvarende antallet fasetter en diamant har. 

Følg diamantens reise

Diva består av i alt seks forskjellige rom som besøkende guides igjennom av Diva´s egen butler, Jérome, som er skapt av den belgiske regissøren og manusforfatteren Frank Van Laecke.
Det første rommet, Wunderkammer, forteller om Antwerpens strålende fortid. Frem til midten av det 17. århundre var byen et av Europas ledende områder for produksjon og distribusjon av kunst og luksusvarer som sølv, smykker og edelstener samt kuriositeter som kokosnøtter, skjell og koraller. I det neste rommet,
Atelier, kan besøkende oppleve kunsten å slipe diamanter på nært hold og lære mer om håndverket som er involvert i bearbeidingen av diamanter. I International Trading Room fortelles historien om hvordan Antwerpen ble sentrum for verdens diamanthandel. Dette gjøres gjennom en rekke kortfilmer som viser deg historiens handelsruter.

Oppdekking til begjær

I Divas fjerde rom, Dining Room, kan besøkende ta plass ved et av de pent oppdekkede bordene og oppleve luksusgjenstandenes betydning i dagliglivet, mens man i Vault får et innblikk i kriminaliteten samt spørsmålene om etikk og autentisitet som knytter seg til diamant- og sølvbransjen.
I det siste rommet, Boudoir, avslører Diva sine mest betydningsfulle skatter og sørger for at besøkende forlater Antwerpens nye stjerneattraksjon med stil.
Den permanente utstillingen suppleres løpende av spesialutstillinger. Den første utstillingen, som har samme navn som et av rommene, Wunderkammer, er skapt av Axel Vervoordt og åpner 19. oktober. Utstillingen består av et utvalg verker fra Divas samling samt en rekke lånte verker, som til sammen skal skape Vervoordts fortolkning av begrepet «kunstkabinett» i en rekke midlertidige kunstkabinetter.
I tillegg til utstillingsområdet huser Diva også et bibliotek, arrangementslokaler, to butikker samt et atelier hvor besøkende kan lære å lage smykker.

Fra butikken i museet

Praktisk informasjon

Museet har åpent kl. 10-18 alle dager unntatt onsdag.
Det kan være smart å kjøpe billetter hjemmefra for å være sikker på at det er ledig på ønsket dato.
En billett koster 10 EUR for voksne. 
7 EUR for unge mellom 13-26 år.
Det er gratis for barn under 12 år.
Les mer og kjøp billett på www.divaantwerp.be

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no