Flystreiken: Dette er rettighetene dine og dette må du gjøre

Dette bør du vite om flystreiken

FLYTEKNIKERSTREIK: Tusenvis av ferieklare nordmenn kan bli rammet av streiken dersom den blir langvarig. Foto: Odd Roar Lange

Flyteknikerne er i streik og dermed rammes deler av flytrafikken fra første dag. Det betyr imidlertid ikke det samme som at alle flyene er satt på bakken.

Men det kommer til å skape problemer, uten at flyselskapene ennå vet hvor stort omfanget blir.

Følg med

Det viktigste er å sjekke med flyselskapet om flyet ditt går som planlagt. Dette kan du finne ut av ved å se på nettsidene til Avinor, på flyselskapets sider, og på nettsiden Flight Aware.

Streiken vil det ramme passasjerer og ansatte både hos SAS, Norwegian, Flyr, Widerøe og Norse Atlantic Airways og en rekke andre selskaper som flyr til og fra Norge.

Hva med pengene dine?

Reiseforsikringen dekker ikke tap du har ved streik og gir deg heller ikke pengene tilbake for billetten. Men du har en rekke rettigheter - og noen plikter.
Du kan lese alt om feilene du må unngå og rettighetene dine i denne artikkelen som er skrevet for DinSide.no.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.

Odd Roar er også ansvarlig for reisereportasjer og nyttige reisetips på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.